Γαλλία, επίθεση με νεκρό: Ο δράστης φώναζε «Αλλάχου Άκμπαρ»

Ανακοινώθηκε ότι ανέλαβε την έρευνα ηεθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία

Γαλλία
Θανάσιμα τραυματίστηκε ο δράστης με το μαχαίρι, ο οποίος έκανε την επίθεση σε μία λαϊκή αγορά στην πόλη Μυλούζ στη Γαλλία στο περιθώριο διαδήλωσης υποστήριξης στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.Σ’ύμφωνα με πληροφορίες από το μαχαίρι του δράστη τραυματίστηκαν και άλλοι άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και ένας δημοτικός υπάλληλος υπεύθυνος της στάθμευσης αλλά και δύο δημοτικοί αστυνομικοί.

 

Ο δράστης, σύμφωνα με πληροφορίες φώναζε «Αλλαχου Άκμπαρ» και τελικά συνελήφθη από την αστυνομία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η επίθεση έγινε μετά την άρνηση του δράστη, ηλικίας 37 ετών, να υπογράψει τον δικαστικό του έλεγχο σε αστυνομικό τμήμα της Μυλούζης.

«Η φρίκη έχει κυριεύσει την πόλη μας», έγραψε μεταξύ άλλων η δήμαρχος της πόλης, Μισέλ Λιτς, σε ανάρτησή της στο Facebook.

Η δήμαρχος σημείωσε πως διαφαίνεται τρομοκρατικό κίνητρο, ωστόσο πρέπει να επιβεβαιωθεί από τις δικαστικές αρχές.