Ηλιόπουλος: Εστίαση με μέτρα προστασίας – Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ
![Ηλιόπουλος: Εστίαση με μέτρα προστασίας - Τι προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2021/06/image-626615-660x432.jpeg)
Ως λύση στα φαινόμενα συνωστισμού των νέων ανθρώπων στις πλατείες, βλέπει ο ΣΥΡΙΖΑ την επαναλειτουργία των καταστημάτων εστίασης, με συγκεκριμένα μέτρα προστασίας.
Oπως σημειώνουν από τη Κουμουνδούρου, με ένα ελεγχόμενο άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους, με αυστηρά, πάντα, υγειονομικά πρωτόκολλα, ο κόσμος θα μπορεί από να βγει έξω με κανόνες ασφαλείας και πρωτόκολλα και έτσι θα αποφεύγεται ο συνωστισμός στις πλατείες και στα σπίτια, με τα καταστήματα αυτά να αποτελούν πραγματικές βαλβίδες εκτόνωσης.
«Από χθες η κυβέρνηση δεν έχει απαντήσει στην πρόταση που έκανε τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και μια σειρά από επιστήμονες, για άνοιγμα της εστίασης σε εξωτερικούς χώρους με αυστηρά πρωτόκολλα», σημείωσε σε δήλωσή του, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ – Νάσος Ηλιόπουλος.
«Μία πρόταση που συμβάλλει στην αποτροπή του συνωστισμού σε υπαίθριους χώρους», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Παράλληλα, υποστηρίζουν ότι θα υπάρξει διπλό όφελος από αυτή τη κίνηση, καθώς θα επανεκκινήσει η επιχειρηματική δραστηριότητα στην εστίαση, όπου 80.000 καταστηματάρχες και σχεδόν 400.000 εργαζόμενοι βρίσκονται στο χείλος της απόλυτης καταστροφής, λουκέτων και απολύσεων. «Να εφαρμοστούν με λίγα λόγια κανόνες ασφαλείας που θα επιτρέψουν το αυτονόητο: την κοινωνική ζωή με όρους σεβασμού και διασφάλισης της υγειονομικής σταθερότητας της χώρας», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.
Aλλωστε, όπως σημειώνουν στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει ένα προσχηματικό και αποτυχημένο, ιδιότυπο λοκντάουν, που ούτε η ίδια πλέον πιστεύει ότι μπορεί να αποδώσει, πόσο δε μάλλον οι πολίτες – οι οποίοι και έχουν ταλαιπωρηθεί όλο αυτό το διάστημα.
Με λίγα λόγια, το σύνθημα της Κουμουνδούρου είναι πως οι πολίτες έχουν χάσει την υπομονή τους γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης τα έχει κάνει μπάχαλο στην πανδημία, έχει χάσει κάθε αξιοπιστία και προσπαθεί να το κρύψει μέσα από την αδιαφάνεια στη λήψη αποφάσεων.
Του
Αντώνη Γκιόκα
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News