Ιός Δυτικού Νείλου: Σε ποιο Δήμο της Αχαΐας είχαμε κρούσμα – Αναλυτικά οι 36 δήμοι της χώρας με «τσιμπήματα»
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, έως και τις 27 Αυγούστου καταγράφηκαν στη χώρα μας συνολικά 60 περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς και τρεις θάνατοι.

Στους 36 ανέρχονται οι δήμοι που καταγράφουν περιστατικά λοίμωξης ιού του Δυτικού Νείλου ή που κινδυνεύουν λόγω εγγύτητας με άλλες περιοχές και επιδημιολογικών δεδομένων να αποκτήσουν σύντομα. Στη νεότερη λίστα του ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) καταγράφει τις επηρεαζόμενες και υψηλού κινδύνου περιοχές της χώρας, με 19 δήμους να συγκεντρώνονται στην Αττική. Υπενθυμίζεται ότι εφέτος το Λεκανοπέδιο έχει ένα «βαρύ» φορτίο από τον ιό, γεγονός που έχει εντείνει την επιστημονική ανησυχία μιας και πρόκειται για την περιφέρεια με την υψηλότερη συγκέντρωση πληθυσμού.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, έως και τις 27 Αυγούστου καταγράφηκαν στη χώρα μας συνολικά 60 περιστατικά λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου, καθώς και τρεις θάνατοι. Τα 51 κρούσματα παρουσίασαν εκδηλώσεις από το Κεντρικό Νευρικό Σύστημα (ΚΝΣ) και όλοι οι ασθενείς χρειάστηκαν νοσηλεία σε νοσοκομείο. Οι τρεις ασθενείς που κατέληξαν μετά τη λοίμωξη με τον ιό είχαν ηλικία άνω των 78 ετών.
Σύμφωνα με την έκθεση του ΕΟΔΥ, έχει καταγραφεί κρούσμα και στην Αχαΐα και συγκεκριμένα στο Δήμο Αιγιάλειας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα αποτελέσματα οροεπιδημιολογικής μελέτης που είχε διεξαχθεί το 2010, σε κάθε ένα κρούσμα λοίμωξης από τον ιό του Δυτικού Νείλου με προσβολή του ΚΝΣ αντιστοιχούν περίπου 140 μολυνθέντες από τον ιό (με ήπια συμπτωματολογία ή ασυμπτωματικοί).
Παρακάτω οι επηρεαζόμενες και υψηλού κινδύνου για τον ιό του Δυτικού Νείλου Περιφερειακές Ενότητες και δήμοι της χώρας. Σημειώνεται ότι οι «επηρεαζόμενοι» και οι «υψηλού κινδύνου» Δήμοι αναγράφονται μαζί στην ίδια λίστα, για λόγους ευκολίας – οι «υψηλού κινδύνου» Δήμοι σημειώνονται με αστερίσκο:
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News