Ο Ολυμπιακός ήταν πολύς κακός για να νικήσει τον Ερυθρό Αστέρα

Ηττήθηκε στο ΣΕΦ, αλλά παραμένει πρώτος στη Euroleague

 

Ολυμπιακός

Πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ΣΕΦ 81-73 από τον Ερυθρό Αστέρα σήμερα (20/3) για την 30η αγωνιστική της EuroLeague.

Στο 22-8 έπεσαν οι Πειραιώτες, οι οποίοι δεν είχαν τον Τόμας Γουόκαπ, τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος, τον Τάιλερ Ντόρσεϊ και τους Έβανς – Ράιτ. Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είδε οκτώ πόντους στο πρώτο δεκάλεπτο, ένα εξαιρετικό τρίτο, αλλά αμέτρητες φάσεις που τον εκνεύρισαν σε άμυνα κι επίθεση. Οι ερυθρόλευκοι εμφανίστηκαν αγνώριστοι, οι διακριθέντες ήταν ελάχιστοι, όλα αυτά πριν από την τελευταία διαβολοβδομάδα της κανονικής περιόδου και τους αγώνες με τη Βιλερμπάν στη Λιόν και με τη Μονακό στο Φάληρο.

Στο 17-13 ανέβηκε ο Ερυθρός Αστέρας (8-6 εντός και 9-7 εκτός έδρας), με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μην έχει σέντερ (εκτός οι Λούκα Μίτροβιτς, Τζόελ Μπόλομποϊ, Φιλίπ Πετρούσεβ), αλλά τους Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ – Ρόκας Γκιεντράιτις να κάνουν πράγματα και θαύματα στο πρώτο μέρος, στο οποίο μπήκαν οι βάσεις της επικράτησης των Σέρβων. Οι οποίοι καίγονταν για το αποτέλεσμα, ώστε να μείνουν σε τροχιά εξάδας και απευθείας πρόκρισης στα playoffs της διοργάνωσης.

Ο MVP
Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ (15 πόντοι, 11 ριμπάουντ) και Ρόκας Γκιεντράιτις (20 πόντοι, 6/7 τρίποντα) έκαναν φοβερή δουλειά στο πρώτο μέρος, όταν έβαλαν τους 30 από τους 35 πόντους τους, ωστόσο ο πραγματικός MVP του Ερυθρού Αστέρα ήταν ο Ντέγιαν Νταβιντόβατς. Ο έμπειρος Σέρβος των 3.5 πόντων ανά αγώνα είχε βάλει 12 πόντους στο ματς του πρώτου γύρου, αυτή τη φορά χωρίς τους ψηλούς γύρω του έβαλε 13 από 3/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο και 4/4 βολές σε 23:40.

Τα στατιστικά που ξεχώρισαν
Οκτώ πόντους από 3/13 σουτ είχε ο Ολυμπιακός στο πρώτο δεκάλεπτο, 0-7 ήταν οι πόντοι στον αιφνιδιασμό και 2-8 οι πόντοι από τα λάθη του αντιπάλου. Στο ημίχρονο οι Μίλερ-ΜακΙντάιτ – Γκιεντράιτις είχαν 30 πόντους, τρεις περισσότερους από τους Πειραιώτες, με την ομάδα τους να μετράει 16 ασίστ για τα 15 καλάθια της. Στο τέλος της βραδιάς ο Μπαρτζώκας είδε ισορροπημένα τα ριμπάουντ (34-33), με τον Μιλουτίνοβ να έχει δύο πόντους σε 10:26 και τον Φουρνιέ επτά πόντους από 3/13 σουτ.

Ο αγώνας
Με Βιλντόσα, Φουρνιέ, Παπανικολάου, Βεζένκοβ, Φαλ άνοιξε το ματς ο Ολυμπιακός, που δέχθηκε πέντε πόντους από τον Νταβιντόβατς (2-9 στο 3′) και κάλεσε νωρίς το πρώτο του timeout. Οι Σέρβοι έγραψαν το 2-17 στο τέταρτο λεπτό, με τον Μπαρτζώκα να βάζει αμέσως Λι, ΜακΚίσικ, Μιλουτίνοβ, αλλά την εικόνα του αγώνα να μην αλλάζει. Οι Πειραιώτες έβαλαν οκτώ πόντους στο δεκάλεπτο, από 3/13 σουτ, την ώρα που ο Κόντι Μίλερ-ΜακΙντάιρ μετρούσε δέκα μόνος του για την ομάδα του Βελιγραδίου.

Οι γηπεδούχοι βρήκαν καλύτερες συνεργασίες στο ξεκίνημα της δεύτερης περιόδου, όμως ο Γκιεντράιτις ήταν καυτός από την περιφέρεια. Έφτασε τα 4/4 τρίποντα για το 17-31 στο 14′, έβαλε και πέμπτο για το 24-34 στο 17′, με τον Μίλερ-ΜακΙντάιρ να σκοράρει γκολ-φάουλ για το 24-41 και το πρώτο μέρος να είναι εφιαλτικό για τον Ολυμπιακό που έβαλε 27 πόντους και έπρεπε να γυρίσει από το -16.

Το β’ μέρος άνοιξε με διαδοχικά τρίποντα του Παπανικολάου που έδωσε ενέργεια και στον κόσμο, όχι όμως για πολύ. Ο Ερυθρός Αστέρας βρήκε και πάλι λύσεις (35-47 στο 24′), με Βεζένκοβ και ΜακΚίσικ να σκοράρουν στη συνέχεια κατά ριπάς από την περιφέρεια για το 46-52 στο 27′. Το φινάλε της τρίτης περιόδου βρήκε τις δύο ομάδες σε απόσταση κατοχής (55-58), με τον Βούλγαρο φόργουορντ να φτάνει τους 15 πόντους και τις συνεργασίες να έχουν επιστρέψει σε καλό επίπεδο. Και στις δύο πλευρές του παρκέ.

Όχι για πολύ. Νέντοβιτς και Κάναν έγραψαν το 59-69 νωρίς στην τέταρτη, με τον Αμερικανό να βάζει κι άλλο σουτ για το 59-72 μετά από timeout του έξαλλου Μπαρτζώκα. Από εκείνο το σημείο κι έπειτα δεν άλλαξε κάτι, με τον Ολυμπιακό να προσπαθεί για ένα μικρό θαύμα, αλλά να μην καταφέρνει έστω να προβληματίσει τους αντιπάλους του.

ΟΙ ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ: Πέρεθ, Πατέρνικο, Αλιάγκα

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 8-20, 27-43, 55-58, 73-81

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπαρτζώκας): Λαρεντζάκης 3 (1), Βιλντόσα, Λι 7 (3/5 δίποντα, 1/2 βολές, 2 ριμπάουντ, 6 ασίστ), Φαλ 4 (6 ριμπάουντ, 2 ασίστ), Βεζένκοβ 19 (5/9 δίποντα, 2/6 τρίποντα, 3/5 βολές, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Παπανικολάου 8 (2/4 τρίποντα), Πίτερς 9 (3/5 δίποντα, 1/2 τρίποντα, 3 ριμπάουντ), Μιλουτίνοβ 2, ΜακΚίσικ 14 (4/6 δίποντα, 2/4 τρίποντα, 7 ριμπάουντ, 5 ασίστ, 3 κλεψίματα), Φουρνιέ 7 (2/8 δίποντα, 1/5 τρίποντα)

ΕΡΥΘΡΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ (Σφαιρόπουλος): Μίλερ-ΜακΙντάιρ 15 (5/7 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 2/2 βολές, 11 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Μπράουν 4 (4 ριμπάουντ), Κάναν 12 (1/5 δίποντα, 3/7 τρίποντα, 1/2 βολές), Τεοντόσιτς, Νταβιντόβατς 13 (3/5 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 4/4 βολές), Λάζιτς, Κάλινιτς 5 (6 ριμπάουντ, 3 ασίστ), Ντόμπριτς, Γκιεντράιτις 20 (6/7 τρίποντα, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ, 3 κλεψίματα), Νέντοβιτς 9 (2/4 δίποντα, 1/5 τρίποντα, 6 ασίστ), Ντος Σάντος 3 (1)

Τα ομαδικά στατιστικά του Ολυμπιακού: 19/38 δίποντα, 9/23 τρίποντα, 8/13 βολές, 34 ριμπάουντ (25 αμυντικά – 9 επιθετικά), 21 ασίστ, 7 κλεψίματα, 3 μπλοκ, 14 λάθη, 17 φάουλ

Τα ομαδικά στατιστικά του Ερυθρού Αστέρα: 14/32 δίποντα, 13/26 τρίποντα, 14/17 βολές, 33 ριμπάουντ (26 αμυντικά – 7 επιθετικά), 24 ασίστ, 8 κλεψίματα, 2 μπλοκ, 12 λάθη, 17 φάουλ

Οι επόμενοι αγώνες των δύο ομάδων: Στην 31η αγωνιστική ο Ολυμπιακός θα παίξει στη Λιόν με τη Βιλερμπάν (25/3 στις 21:45), ενώ ο Ερυθρός Αστέρας θα υποδεχθεί τη Βίρτους Μπολόνια (26/3 στις 21:00).

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αχαΐα: Συναγερμος για κρούσμα μηνιγγίτιδας σε βρέφος 2 μηνών – Μαστοράκου στο pelop.gr: «Ελεγχόμενη κατάσταση»

Αχαΐα: Σοκάρουν στοιχεία …για ανήλικους, παιδιά με τσιγάρα και σεξουαλική κακοποίηση!

Μυστήριο στου Ζωγράφου: Ζευγάρι βρέθηκε νεκρό στο οδόστρωμα

Ανοιξιάτικη διάθεση στον καιρό: Σταδιακή άνοδος της θερμοκρασίας, η πρόγνωση για την 25η Μαρτίου- Τι λέει ο Κλέαρχος Μαρουσάκης

Υπόθεση Πισπιρίγκου: Οι «επίμαχες φράσεις» της εισαγγελέως που οδήγησαν σε διαθεσιμότητα την Αγγελική Τσιόλα

Πάτρα: Εντονη δυσαρέσκεια του υπ. Παιδείας για τον γυμναστή και «μοντελάκια» μαθήτριες, τι ισχυρίζεται, η απάντηση της «Π»

ΑΑΔΕ: Σαφάρι με τεχνητή νοημοσύνη και ψηφιακά εργαλεία για φοροδιαφυγή, ποιες επιχειρήσεις βρίσκονται στο στόχαστρο

Δώρο Πάσχα – Άνεργοι: Ποιοι θα το λάβουν και πώς, όλες οι λεπτομέρειες