Ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την απομάκρυνση Γεραπετρίτη

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Κοντολέων ισχυρίστηκε πως εκτός από τον ανιψιό του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ενημέρωνε και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον οποίον μάλιστα τόνισε πως έχει συναντήσει πολλές φορές.

ΣΥΡΙΖΑ

Στο μάτι των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχει μπει για μια ακόμη φορά ο υπουργός Επικρατείας και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Γιώργος Γεραπετρίτης, καθώς χθες (15.09.2022) ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ Παναγιώτης Κοντολέων κατά την διάρκεια της κατάθεσης του στην Εξεταστική, τον έβαλε στο κάδρο των υποκλοπών.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο Παναγιώτης Κοντολέων ισχυρίστηκε πως εκτός από τον ανιψιό του πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη, ενημέρωνε και τον Γιώργο Γεραπετρίτη, τον οποίον μάλιστα τόνισε πως έχει συναντήσει πολλές φορές.

Μετά από αυτό τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν την απομάκρυνση του Γιώργου Γεραπετρίτη από την κυβέρνηση καθώς, όπως λένε, από τη στιγμή που ξέσπασε το σκάνδαλο των υποκλοπών έχει πέσει σε πολλές αντιφάσεις. «Στην αρχή τηλεφωνούσε για να ενημερώσει κατ’ ιδίαν τον Νίκου Ανδρουλάκη για τους λόγους παρακολούθησής του και μετά ισχυριζόταν ότι δεν γνωρίζει τίποτα» ανέφεραν χαρακτηριστικά τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης και προσθέτουν: «Μετά από αυτό η αποπομπή του Γιώργου Γεραπετρίτη είναι μονόδρομος για τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Εκτός βέβαια αν ο πρωθυπουργός του επιφυλάσσει διαφορετική αντιμετώπιση από τον ανιψιό του οπότε θα πρέπει να εξηγήσει και δημόσια τους λόγους».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ λένε ακόμα ότι ο πρώην διοικητής της ΕΥΠ για άλλη μία φορά κρύφτηκε πίσω από το απόρρητο και δεν είπε τον «εθνικό λόγο» παρακολούθησης Ανδρουλάκη, ενώ αίσθηση προκάλεσε η αναφορά του ότι «θα το ξανάκανε».

Σχολιάζοντας πάντως τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης την επίκληση του απορρήτου από τον Παναγιώτη Κοντολέωντα, έλεγαν ότι «είναι αδιανόητο να έχουν καταθέσει κανονικά οι δυο πρώην διοικητές της ΕΥΠ (επί κυβερνήσεων Σαμαρά και Τσίπρα) και ο μοναδικός που αρνείται να μιλήσει είναι ο διοικητής της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τον οποίο η κυβέρνηση άλλαξε τη νομοθεσία προκειμένου να τον διορίσει σε αυτή την θέση».

Ακόμα, οι ίδιοι άνθρωποι ισχυρίζονται ότι είναι «αδιανόητος ο ισχυρισμός του πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ήξερε για την παρακολούθηση του Νίκου Ανδρουλάκη, αλλά ούτε καν τον ρώτησε για τους λόγους της, μετά την αποκάλυψή του σκανδάλου, όταν και οδηγήθηκε σε παραίτηση. Οπότε γεννάται το εύλογο ερώτημα: Αφού ο πρωθυπουργός δεν ρώτησε ούτε τότε, πού ξέρει ότι η παρακολούθηση έγινε για «σοβαρό εθνικό λόγο;».

Συμπληρώνουν δε ότι «οι αντιφάσεις, οι αστείες ανυπόστατες δικαιολογίες και η διαρκής επίκληση του απορρήτου δείχνουν πως πλέον έχουμε να κάνουμε με ξεκάθαρη ομερτά όχι μόνο για τις πολιτικές τους ευθύνες, αλλά και για τις ποινικές».