Πάτρα – Θάνατος παιδιών: Εξελίξεις και σενάρια για Τζωρτζίνα και Ίριδα

Συνεχίζονται οι έρευνες για τους θανάτους των τριων παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη – Πισπιρίγκου. Εξελίξεις για Τζωρτζίνα, σενάρια για την Ιριδα.

παιδιών

Διαψεύδει κατηγορηματικά το Εργαστήριο του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης την πληροφορία που χθες, έκανε το γύρο της Ελλάδος, σε σχέση με την κεταμίνη που βρέθηκε στην νεκρή Τζωρτζίνα Δασκαλάκη.

Των Γιώργου Αναστασόπουλου, Κωνσταντίνου Φλαμή

Οπως μετέδωσε το Star, η κεταμίνη που βρέθηκε στον οργανισμό της είναι «καθαρή φαρμακευτική». Αυτό θα σήμαινε, ότι έρχεται από το περιβάλλον εντός του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού». Ομως, αυτό είναι κάτι που διαψεύδουν κατηγορηματικά από το ΑΠΘ, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει «διαχωρισμός» για το ποια ουσία είναι φαρμακευτική ή μη.

παιδιών

Κατά το σενάριο, εφόσον αυτός που προμήθευσε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα τη βρήκε στη μαύρη αγορά, θα έπρεπε να έχει δηλωθεί νωρίτερα από κάποιο Νοσοκομείο ή Φαρμακαποθήκη η απώλειά της. Σε διαφορετική περίπτωση, η κεταμίνη έχει βρεθεί και δοθεί μέσα από το νοσοκομειακό περιβάλλον, πράγμα το οποίο θα έδινε νέα πτυχή στην πολύκροτη υπόθεση και θα γεννούσε πολλά νέα ερωτήματα…!

Ομως και πάλι είναι τοις πάσι γνωστό ότι η κεταμίνη ή special K βρίσκεται πανεύκολα στην αγορά των ναρκωτικών.

Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ

Στο μεταξύ στο μικροσκόπιο βρίσκονται, από τις Διωκτικές Αρχές, όλοι οι πιθανοί τρόποι προμήθειας της κεταμίνης. Γιατροί σε όλη τη χώρα, που τα τελευταία 3 χρόνια συνταγογράφησαν τέτοια ουσία, κτηνίατροι που την προμηθεύονται για θεραπείες, διακινητές ναρκωτικών, αλλά και «Κινήσεις» στο διαδίκτυο.

Θα πρέπει να τονιστεί, πως η κεταμίνη δόθηκε στην Τζωρτζίνα ενδοφλέβια, ώστε να δράσει αμέσως και να θυμίσουμε ότι, σε σχέση με το θέμα, ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου Οθων Παπαδόπουλος είχε δηλώσει: «Εχει μεγάλη σημασία, γιατί έτσι θα μπορέσουμε να εντοπίσουμε την πιθανή προέλευση της ουσίας. Η έρευνά μας εξακολουθεί να έχει ως επίκεντρο το φονικό όπλο.

παιδιών

Εχουμε την πληροφόρηση ότι είναι διαφορετική η χημική σύσταση μεταξύ της κεταμίνης που χορηγείται από το Νοσοκομείο, καθώς και τις παρόμοιες αντίστοιχες φαρμακευτικές ουσίες που διακινούνται παράνομα»!

Η ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΗΣ ΙΡΙΔΑΣ
Σπάνια παιδί με φλεβοκόμβο πεθαίνει… 6 μηνών!
Οι Αρχές ψάχνουν ακόμη την καρδιά της Ιριδας. Οπως είναι γνωστό, η αγενεσία φλεβοκόμβου είναι μία ασθένεια που σίγουρα προκαλεί τον θάνατο, όχι όμως σε τόσο μικρή ηλικία (6 μηνών) και όχι στον ύπνο ενός παιδιού. Ετσι, τίθεται υπό αμφισβήτηση η ανακάλυψη της «αγενεσίας φλεβόκομβου» και αναμένεται να γίνουν και πάλι ιστολογικές εξετάσεις.

Στο μικροσκόπιο θα μπει η καρδιά της Ιριδας, ώστε να διαπιστωθεί αν το παιδί όντως κατέληξε από αυτό. Οπως αναφέρουν ειδικοί, αν το παιδί είχε ως αιτία θανάτου την «αγενεσία φλεβόκομβου» θα είχε βαριά κλινική εικόνα και ενώ βρισκόταν στην ζωή. Επίσης, ένα τέτοιο πρόβλημα θα είχε εντοπιστεί από την κοιλιά της μητέρας του ή από τις πρώτες ημέρες της ζωής του. Ετσι, αν στις νέες εξετάσεις, που θα γίνουν , αποκλειστεί η «αγενεσία φλεβόκομβου» ως αιτία θανάτου στην Ιριδα, τότε έρχεται πιο κοντά το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας – κι αν αποδειχθεί αυτό – τότε θα έρθουν νέες συλλήψεις.

παιδιών

Να θυμίσουμε ότι το εύρημα του «φλεβοκόμβου» ήταν αποτέλεσμα έρευνας του Παθολογοανατομικού Εργαστηρίου Ιωαννίνων και όχι της προϊσταμένης της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πατρών Αγγελικής Τσιόλα, η οποία στην έκθεσή της έχει αφήσει «παράθυρα»…

Καρδιολόγοι αναφέρουν, πως η «αγενεσία φλεβόκομβου» σαν μεμονωμένη πάθηση, σπάνια μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο σε βρεφική ηλικία. Συνήθως, ο θάνατος επέρχεται μέχρι και τα 15 έτη της ζωής. Το ίδιο ισχύει και στην περίπτωση δυσλειτουργίας του φλεβοκόμβου. Για να επέλθει αιφνίδιος θάνατος, θα πρέπει να υπάρχει κι άλλο νόσημα στην καρδιά που θα επιβαρύνει την κατάσταση.

Η «αγενεσία φλεβοκόμβου» εντοπίζεται εύκολα με μία απλή καρδιολογική εξέταση του νεογέννητου από παιδίατρο ή καρδιολόγο κάτι που κάνει την πάθηση αντιμετωπίσιμη. Ενας ακόμα λόγος που αυτή η πολύ σπάνια νόσος δεν μπορεί να οδηγήσει στο θάνατο, είναι το γεγονός ότι η καρδιά έχει την δυνατότητα να αντλεί το ηλεκτρικό ερέθισμα που απαιτείται για να λειτουργήσει, από άλλες πηγές.

Ιριδα: Ξέρουν πότε (και πώς) έφυγε…

Η Πισπιρίγκου για να πείσει ότι κοιμόταν… βαριά, είπε ότι η Ιριδα βρέθηκε νεκρή στην κούνια στις 11.30 το πρωί, από την αδελφή της Δήμητρα. Μπορεί να γίνει πιστευτή η εκδοχή της; Ανεπιφύλακτα όχι, για δύο αντικειμενικούς λόγους.

Ο πρώτος είναι η κατάθεση στην ανακρίτρια της ειδικευόμενης γιατρού του Νοσοκομείου «Α. και Π. Κυριακού», που ανέφερε ότι της είπε η Ρούλα πως το βρέφος βρέθηκε νεκρό στην κούνια από την 9χρονη Τζωρτζίνα, που κοιμόταν στο ίδιο δωμάτιο.

Ο δεύτερος λόγος είναι η ανεπιτυχής απόπειρά της να «κατοχυρώσει» ως ώρα θανάτου τον χρόνο μεταξύ 8.30 – 9 το πρωί, έχοντας δηλώσει ότι αυτό το διάστημα προσδιορίσθηκε από την ιατροδικαστή Αγγελική Τσιόλα, σε μεταξύ τους συνομιλία. Ομως η ίδια διέψευσε ότι είπε κάτι τέτοιο. Θα το έλεγε, άλλωστε, στην κατηγορουμένη και δεν θα συμπεριελάμβανε την ώρα θανάτου στην ιατροδικαστική της έκθεση; Δεν αναφέρεται η ώρα διότι πολύ απλά δεν έγινε άμεσα αυτοψία στο σπίτι της οδού Μπιζανίου της Πάτρας και ήταν αδύνατο μετά από 30 ώρες που έγινε η νεκροψία – νεκροτομή να εντοπισθεί αξιόπιστα η ώρα θανάτου.

Είναι πασιφανές, συνεπώς, ότι οι δύο αδελφές μπέρδεψαν τις ώρες και οι αντιφάσεις τους έχουν ήδη αξιολογηθεί από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής. Ειδικότερα, οι έμπειροι αξιωματικοί στέκονται και σε δύο διαφορετικές εκδοχές της Δήμητρας Πισπιρίγκου. Μία φορά είπε ότι η Ιριδα βρέθηκε νεκρή στις 10.45 και την άλλη στις 11.30 το πρωί. Τι ισχύει τελικά;

Ο ιδιώτης ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης, με βάση νεότερα δεδομένα, προσέγγισε την ώρα θανάτου της Ιριδας, που σχεδόν συμπίπτει με την πρώτη εκδοχή της Δήμητρας (10.45)!
Αν οι δύο αδελφές τελούσαν σε κατάσταση σύγχυσης ή αν συμφώνησαν σ’ ένα κοινό χρονοδιάγραμμα των γεγονότων, αλλά στην… πορεία μπέρδεψαν τις ώρες, μένει να εξακριβωθεί από τις διωκτικές αρχές.

Το βέβαιο είναι ότι εάν αποδειχθεί πως η Ιριδα δολοφονήθηκε, θα βρεθούν μπλεγμένες και οι δύο, οπότε τότε ίσως αναγκασθεί η μία ν’ αναλάβει την ευθύνη για να πέσει πιο μαλακά η άλλη…