Θάνατοι παιδιών σε Αχαΐα και Ηλεία – Όλες οι τελευταίες εξελίξεις, οι πληροφορίες της «Π»
Για τον θάνατο των πέντε παιδιών και τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει από τους συγγενείς των θυμάτων μίλησε η Ειρήνη Μουρτζούκου – Οι πληροφορίες της εφημερίδας «Πελοπόννησος» για την υπόθεση που έχει μετατραπεί σε «θρίλερ»
Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις γύρω από την υπόθεση θανάτου των πέντε βρεφών σε Αχαΐα και Ηλεία που έχει μετατραπεί σε “θρίλερ”.
Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκονται οι έρευνες των αστυνομικών αρχών, ενώ την ίδια στιγμή εισαγγελικές πηγές στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» διαψεύδουν την έρευνα από μηδενική βάση για τους θανάτους των δυο παιδιών της 24χρονης μητέρας της Κάτω Αχαΐας.
«Δεν ακυρώνουμε το προανακριτικό υλικό που έχει συλλεχθεί» είναι η σαφής και ξεκάθαρη απάντηση στην «Πελοπόννησο» πηγών προερχόμενων από εισαγγελικούς κύκλους σχετικά με την προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη από το 2023, από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Πάτρας για την υπόθεση των θανάτων των δύο παιδιών της 24χρονης μητέρας από την Κ. Αχαΐα, με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Πατρών Νίκου Νικολάου, μετά το αποκαλυπτικό δημοσίευμα της «Π».
Εισαγγελία Πατρών – Θάνατοι παιδιών Κάτω Αχαΐα: «Δεν ακυρώνουμε προανακριτικό υλικό»
Το απόγευμα της Παρασκευής (25/10) η 24χρονη Ειρήνη, όπως αναφέρει το newsbomb.gr, η γυναίκα που είναι ο κοινός παρονομαστής στους θανάτους των πέντε παιδιών, μίλησε στο «Live News» και ξέσπασε για τις κατηγορίες εις βάρος της από συγγενείς των παιδιών, τονίζοντας για μια ακόμη φορά την αθωότητά της.
Για τον θάνατο του μικρού Παναγιωτάκη τον Αύγουστο του 2024
Η ίδια ισχυρίζεται ότι ο μικρός Παναγιωτάκης που πέθανε τον Αύγουστο του 2024 μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο ζωντανό, αφού έκανε νοσοκομείο και πριν και μετά τη μεταφορά του εκεί και μάλιστα υπάρχουν και αποδεικτικά στοιχεία ότι το παιδί βρισκόταν εν ζωή. Οι γιατροί λένε ψέμματα, αναφέρει η 24χρονη.
«Υπάρχουν ευρήματα που θα δείξουμε τις επόμενες ημέρες, υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία ότι το παιδί ήταν ζωντανό και δείχνουν την αθωότητά μου.», δηλώνει η Ειρήνη Μουρτζούκου.
«Αισθάνομαι άσχημα, μου έχουν φορτώσει όποιον θάνατο υπάρχει πάνω μου, είμαι εδώ να μου πουν, βγαίνω με τα μούτρα μου μπροστά. Δεν υπάρχει κατηγορία εις βάρος μου. Να μου απαντήσουν τους λόγους που γίνεται όλο αυτό. Το μόνο που με νοιάζει είναι τα παιδιά μου και ο Παναγιωτάκης, δεν έχω ανάμειξη στα άλλα δύο, να κοιτάξουν οι γονείς τους τι έγινε.», πρόσθεσε.
«Δεν υπάρχει ενοχοποιητικό στοιχείο εις βάρος μου για τον θάνατο του μωρού το 2021», λέει η 24χρονη
«Δεν ξέρω γιατί με κατηγορεί η μητέρα του παιδιού που πέθανε το 2021. Δεν υπάρχει κάποιο αποδεικτικό στοιχείο που να με ενοχοποιεί.», αναφέρει στο «Live News» η 24χρονη.
«Με πόνεσε ο χαμός του πρώτου μου παιδιού, αλλά όχι σαν το δεύτερο μου, δεν πέρασα πολλές στιγμές μαζί του, γιατί έφυγε νωρίς. Έκανα ότι έπρεπε σε όλες τις περιπτώσεις.»
Αμαλιάδα: Τι απαντά η κουμπάρα στην αποκάλυψη της 24χρονης Ειρήνης ότι είχαν σχέση
«Η ζωή μου έχει αλλάξει, δεν μπορώ να εργαστώ, να κυκλοφορήσω, να πιω έναν καφέ. Με κοιτούν όλοι»
Όσον αφορά για το αν επισκέπτεται τους τάφους των παιδιών της, η Ειρήνη Μπουρτζούκου ανέφερε: «Πάω συχνά στα μνήματα των παιδιών μου, αλλά δεν με αφήνουν να πενθήσω.»
Τι έδειξε ο γονιδιακός έλεγχος στα δύο βρέφη της 24χρονης
Κατά τον γονιδιακό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στα δύο μωρά της Ειρήνης Μουρτζούκου, της 24χρονης που ήταν παρούσα και στις τέσσερις περιπτώσεις που βρέφη έχασαν τη ζωή τους, παρατηρήθηκαν διαφοροποιήσεις.
Στην πρώτη περίπτωση, σύμφωνα με το Open, δεν παρατηρήθηκε κάποιο γονιδιακό πρόβλημα, ενώ στο δεύτερο παιδί, που πέθανε το 2023, ανιχνεύτηκε «πιθανά παθογόνος παραλλαγή c.755T>C στο γονίδιο S0S1 σε ετεροζυγωτία», η οποία χρήζει περαιτέρω έρευνας.
Όσον αφορά για τις παθογόνες παραλλαγές του γονιδίου αυτού ενοχοποιούνται για το Σύνδρομο NOONAN 4. Πρόκειται για μία γενετική διαταραχή, η οποία προκαλεί τη μη φυσιολογική ανάπτυξη διαφόρων μελών του σώματος, όπως είναι τα ασυνήθιστα χαρακτηριστικά του προσώπου, το μικρό ανάστημα, καρδιακά προβλήματα και πιθανές αναπτυξιακές δυσκολίες.
Συνήθως, σ’ αυτές τις περιπτώσεις γίνεται σύσταση για μοριακό έλεγχο για συγκεκριμένη παραλλαγή του γονιδίου αυτού:
Στο περιφερειακό αίμα των γονέων
Στο πρώτο παιδί της οικογένειας σε περίπτωση που υπάρχει διαθέσιμο και κατάλληλο βιολογικό υλικό
Σε μέλη της οικογένειας που μπορεί να σχετίζονται με το συγκεκριμένο γονίδιο S0S1.
Ακόμα συνίσταται γενετική συμβουλευτική
Η αιτία παραπομπής και το ιστορικό
Σχετικά με την αιτία παραπομπής στον γονιδιακό έλεγχο αναφέρεται «το επεισόδιο επιληπτικής κατάστασης» και «ιστορικό επεισοδίων BRUE» (Σύντομου επιλυμένου ανεξήγητου συμβάντος).
Αφορά ξαφνικό επεισόδιο που εμφανίζεται σε ηλικίες μικρότερες των 12 μηνών και για σύντομο χρονικό διάστημα το βρέφος δεν αναπνέει, πιθανόν να έχει κυανό ή ωχρό χρώμα, χαλαρούς ή σφιγμένους μύες και απώλεια συνείδησης που επανέρχεται αυτόματα.
Όσον αφορά το ιστορικό αναφέρονται τα εξής:
Απουσία δομικών καρδιολογικών ανωμαλιών
Θετικό οικογενειακό ιστορικό αιφνίδιων θανάτων από την πλευρά της μητέρας (θεία, σε ηλικία 13 μηνών)
Νεογνικός θάνατος αγνώστου αιτιολογίας (θεία, κατά τις πρώτες ώρες ζωής).
Διαβάστε επίσης:
«Ροζ κοκαΐνη»: Γέμισαν οι ΗΠΑ και Βρετανία με το ναρκωτικό που έχει έντονες παρενέργειες
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News