Τι λένε στην «Π» οι Αχαιοί που πήγαν στο Πολεμικό Μουσείο και άκουσαν Καραμανλή-Σαμαρά

Ολα όσα είδαν οι Νίκος Παπαδημάτος, Νίκος Νικολόπουλος, Ανδρέας Νικολάου και ο «πράσινος» Απόστολος Κατσιφάρας

Αχαιοί

Μόνο μια απλή παρουσίαση βιβλίου δεν ήταν αυτή που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στο Πολεμικό Μουσείο. Οι «Απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή» πέρασαν σε δεύτερη μοίρα -αν και το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη με τον θόρυβο που έγινε λογικά θα ξεπουλήσει!- με τα βέλη του Αντώνη Σαμαρά και του Κώστα Καραμανλή να δημιουργούν νέα δεδομένα στο πολιτικό σκηνικό της χώρας και φυσικά στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας.

Η εφημερίδα «Πελοπόννησος» κατέγραψε χθες τους Αχαιούς που έδωσαν το «παρών» στην εκδήλωση, φιλοξενώντας και κάποιες τοποθετήσεις, όπως εκείνη του εκπαιδευτικού Νίκου Κακαφώνη. Το ρεπορτάζ συνεχίζεται σήμερα, καθώς αφενός το τσουνάμι αντιδράσεων που έχει προκληθεί και σε επίπεδο Αχαΐας κι αφετέρου η παρουσία ανθρώπων που είτε προέρχονται από άλλους χώρους (π.χ. Απόστολος Κατσιφάρας) είτε δεν ανήκουν σήμερα στη Νέα Δημοκρατία (π.χ. Νίκος Νικολόπουλος), έχουν προκαλέσει αίσθηση.

ΚΑΤΣΙΦΑΡΑΣ: «ΠΗΓΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΑΝΩΛΗ ΚΟΤΤΑΚΗ»

Ολοι γνωρίζουμε για παράδειγμα τις πολιτικές καταβολές του Απόστολου Κατσιφάρα. ΠΑΣΟΚ είναι γέννημα-θρέμμα και κανείς δεν μπορεί να του χρεώσει ότι έγινε ξαφνικά «Δεξιός». Η παρουσία του, λοιπόν, στο Πολεμικό Μουσείο συζητήθηκε ίσως όσο κανενός άλλου. Τι θέλει ο πρώην περιφερειάρχης εδώ;», αναρωτήθηκαν πολλοί. Την απάντηση μας δίνει σήμερα ο ίδιος. «Με συνδέει φιλία ετών με τον Μανώλη Κοττάκη», εξήγησε ο Απόστολος Κατσιφάρας και πρόσθεσε: «Είναι και φίλος και εξαίρετος δημοσιογράφος. Η παρουσία, λοιπόν, στο Πολεμικό Μουσείο δεν έγινε με αφορμή τις εξελίξεις στη γαλάζια πολυκατοικία, αλλά για τον Μανώλη». Οταν ρωτήσαμε τον Απ. Κατσιφάρα για τις εντυπώσεις του από όλα όσα έγιναν στην εκδήλωση, ο ίδιος αρκέστηκε να σχολιάσει ότι «είδα ό,τι είδε όλη η ελληνική κοινωνία» και πρόσθεσε με νόημα: «Παραμένω σταθερά προσηλωμένος στην πρόσκληση που έχω απευθύνει για μια ενιαία δημοκρατική παράταξη. Αυτή είναι η απαίτηση των καιρών». Και στο τέλος ο πρώην περιφερειάρχης πέταξε και μια αιχμή: «Ανθρωποι όπως ο Μανώλης Κοττάκης, τον οποίον γνωρίζω από τη θητεία μου στη Βουλή, εκτιμούν πρόσωπα και φιλίες. Εμείς δεν ξεχνάμε…».

ΠΑΠΑΔΗΜΑΤΟΣ: «ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΣΤΙΣ ΑΝΑΦΟΡΕΣ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ»

Στο Πολεμικό Μουσείο, όμως, ήταν και ο Νίκος Παπαδημάτος, ο οποίος είναι από τα πιο παλιά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας όχι μόνο στην περιοχή μας, αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Υπό αυτήν την έννοια, λοιπόν, και με βάση το ότι πρόσφατα ήταν ο επικεφαλής της Επιτροπής Εκλογικού Αγώνα της ΝΔ στην Αχαΐα για τις ευρωεκλογές (πρώην βουλευτής και υποψήφιος Δήμαρχος Πατρέων το 2019), η παρουσία του συζητήθηκε. Ο ίδιος δήλωσε τα εξής στην «Π»: «Με τον Μανώλη Κοττάκη με συνδέει φιλία και εκτίμηση ετών και δεν θα μπορούσα να μη βρεθώ στην εκδήλωση στην οποία, άλλωστε, μίλησαν δυο πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ και ήθελα να τους ακούσω. Εγιναν καταγραφές για το παρελθόν, για το παρόν και το μέλλον. Οι αναφορές στο παρελθόν ενέχουν αλήθειες. Για το μέλλον οψόμεθα…».

ΝΙΚΟΛΑΟΥ: «ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΚΟΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΠΟΘΕΤΟΥΝΤΑΙ»

Το «παρών» έδωσε και ο Ανδρέας Νικολάου, γνωστός για τις σχέσεις του με τον Αντώνη Σαμαρά εδώ και δεκαετίες. Ο γνωστός ορθοπαιδικός και πρώην δημοτικός σύμβουλος, έκανε το εξής σχόλιο στην «Π»: «Δυο πρώην πρωθυπουργοί της ΝΔ τέτοιου διαμετρήματος και εμπειρίας και δικαιούνται και πάνω από όλα έχουν το καθήκον και την υποχρέωση να τοποθετούνται δημόσια και για τα κακώς κείμενα στη χώρα μας και για όλα τα μεγάλα θέματα, προτείνοντας, ταυτόχρονα, λύσεις».

ΝΙΚΟΛΟΠΟΠΟΥΛΟΣ: «ΚΑΡΑΜΑΝΛΕΪΚΟΣ ΛΟΓΟΣ!»

Τέλος, ο πρώην υφυπουργός και επικεφαλής του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Νίκος Νικολόπουλος ανέφερε τα εξής: «Η προχθεσινή εκδήλωση ένωσε όλες τις γενιές της Νέας Δημοκρατίας. Είτε ήταν ο Κοττάκης είτε ήταν ενδιαφέρον το θέμα συζήτησης, σε κάθε περίπτωση η εκδήλωση πέτυχε. Είδαμε τους παλαιούς των ημερών, όπως λέει και η Αγία Γραφή. Ανθρώπους που είναι στη ΝΔ από το 1974. Για να κάνουμε και λίγο χιούμορ, Σαμαράς και Καραμανλής εκδήλωσαν στη γενική συνέλευση των γαλάζιων μετόχων ποιοι είναι οι βασικοί μέτοχοι της ΝΔ κι απέλυσαν τον τωρινό CEO. Η ουσία είναι ότι μπήκε μια πλατφόρμα, ένα νέο μανιφέστο για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Στο Πολεμικό Μουσείο παρουσιάστηκε η εναλλακτική της παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικότητας. Σαμαράς και Καραμανλής αναφέρθηκαν σε όλα, όχι μόνο στο ιδεολογικό, αλλά και στο πρακτικό κομμάτι, μίλησαν μέχρι και για τον μικρομεσαίο. Στην Ελλάδα τα κόμματα υπηρετούν την ίδια ατζέντα, υπερθνικά κι όχι εθνικά συμφέροντα. Δεν ήταν τυχαίες, λοιπόν, οι αναφορές στο παρελθόν για το πώς πορευτήκαμε στην Ευρώπη των εθνών με τις δικές μας δυνάμεις και με το κάθε έθνος να διατηρεί τη φυσιογνωμία του. Καραμανλής και Σαμαράς είπαν τα πράγματα με το όνομά τους, μίλησαν για λαθρομετανάστες, θύμισαν το βέτο. Εμένα προσωπικά μου άρεσε ο καραμανλέικος, εμπροσθοβαρής λόγος που άκουσα!».

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ερχεται «έξυπνη» ενημέρωση για την κίνηση στους δρόμους

Π. Μαρινάκης: Ο Αυγενάκης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος, τι απαντά στα περί μισής διαγραφής

Φωτιά σε Διόνυσο, Μαραθώνα και Χαλάνδρι από κεραυνούς ,μεγάλη κινητοποίηση της πυροσβεστικής

Ψυχικό: Τι έδειξε η ιατροδικαστική έκθεση του 54χρονου τοπογράφου

Καιρός: Προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για την κακοκαιρία που θα χτυπήσει την Αττική,ισχυρές καταιγίδες από το μεσημέρι