Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Νεκρός 67χρονος επιβάτης τουριστικού σκάφους

Απώλεσε τις αισθήσεις του εν πλω. Άκαρπες οι προσπάθειες ανάνηψης

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Νεκρός 67χρονος επιβάτης τουριστικού σκάφους

Ένα τραγικό περιστατικό σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή Χηνίτσα στο Πόρτο Χέλι της Αργολίδας, όπου 67χρονος υπήκοος Βολιβίας άφησε την τελευταία του πνοή μέσα σε επαγγελματικό – τουριστικό σκάφος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λιμενικού Σώματος, ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του ενώ βρισκόταν πάνω στο σκάφος, ελληνικής σημαίας, το οποίο ήταν αγκυροβολημένο στη θαλάσσια περιοχή του Πορτοχελίου. Το σκάφος μετέφερε συνολικά έξι επιβαίνοντες, πέντε Έλληνες και τον άτυχο 67χρονο αλλοδαπό.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, καθώς και επιβατικό – καταδυτικό σκάφος που μετέφερε γιατρό από το Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, διασώστη και στέλεχος της Λιμενικής Αρχής.

Επί τόπου πραγματοποιήθηκε Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και χρήση απινιδωτή, ωστόσο όλες οι προσπάθειες επαναφοράς του 67χρονου απέβησαν άκαρπες. Ο άνδρας μεταφέρθηκε στην ακτή και στη συνέχεια με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Κέντρο Υγείας Κρανιδίου, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Το σκάφος επέστρεψε με ασφάλεια και αυτοδύναμα στο λιμάνι του Πορτοχελίου συνοδευόμενο από σκάφος του Λιμενικού, ενώ οι υπόλοιποι επιβάτες δεν αντιμετώπισαν προβλήματα υγείας.

Η προανάκριση διενεργείται από το Α’ Λιμενικό Τμήμα Πορτοχελίου του Λιμεναρχείου Ναυπλίου, ενώ έχει δοθεί εντολή για νεκροψία – νεκροτομή από την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Πελοποννήσου, ώστε να διαπιστωθούν τα ακριβή αίτια θανάτου.