Πάτρα: Το «κρίμα» για το ΒΙΟΠΑ Γλαύκου και οι μεγάλες προοπτικές

Η «Π», συνεχίζοντας την έρευνα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το ΒΙΟΠΑ, διαπίστωσε εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής, σε πολλά σημεία του Πάρκου

ΒΙΟΠΑ

Το ΒΙΟΠΑ Γλαύκου ξεκίνησε ως ένας χώρος υποδοχής επιχειρήσεων που θα έδινε λύση στην ανάγκη της πόλης για μεταφορά των οχλουσών δραστηριοτήτων εκτός αστικού ιστού. Παράλληλα, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως εστία ανάπτυξης και νέων επιχειρήσεων, αλλά δυστυχώς, δεν ενισχύθηκε με τα κατάλληλα εργαλεία κινήτρων από το κράτος, τόνισε στην «Πελοπόννησο» ο πρώην πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ και σημερινό μέλος της διοίκησης του φορέα υλοποίησης του ΒΙΟΠΑ, Παναγιώτης Σκέντζος.

Πάτρα – ΒΙΟΠΑ: Στο Πάρκο της εγκατάλειψης – Χρέη, διοικητικές αδυναμίες και απουσία ενδιαφέροντος

Η «Π», συνεχίζοντας την έρευνα για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει σήμερα το ΒΙΟΠΑ, διαπίστωσε εικόνα εγκατάλειψης και παρακμής, σε πολλά σημεία του Πάρκου. Μαζί με λειτουργούσες επιχειρήσεις συνυπάρχουν εστίες σκουπιδιών, σκηνίτες Ρομά, ακόμα και ζώα, σε έναν χώρο που δεν θυμίζει οργανωμένη υποδομή επιχειρηματικής δραστηριότητας.

«Φυσικά και ο χώρος αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει εργαλείο ανάπτυξης επιχειρήσεων» τόνισε ο Παναγιώτης Σκέντζος και πρόσθεσε: «Το ΒΙΟΠΑ έγινε μετά από μεγάλους κόπους και αγώνες, μεταφέρθηκαν εκεί πολλές επιχειρήσεις, δημιουργήθηκαν υποδομές και δίκτυα, αλλά το μεγάλο ζήτημα που περιμένει και σήμερα απάντηση είναι η διαχείριση της καθημερινότητας», πρόσθεσε ο κ. Σκέντζος που υπογράμμισε πως υπάρχουν όντως προβλήματα καθαριότητας, φύλαξης, ακόμα και ασφάλειας. Και όπως είπε «θα είναι άδικο και κρίμα να μαραζώσει η περιοχή, παραμένοντας στη σημερινή κατάσταση αυτόματου πιλότου».

Οσον αφορά στις αδυναμίες του ΒΙΟΠΑ, ο Παναγιώτης Σκέντζος τόνισε, και αυτός, πως θα πρέπει να απαντηθεί με επαρκή τρόπο το ζήτημα της αποπληρωμής των οφειλών εκ μέρους των εγκατεστημένων επιχειρήσεων και ιδιοκτητών γης. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουν ξεκινήσει κάποιες νομικές ενέργειες, προς την πλευρά υπόχρεων που δεν ανταποκρίνονται στις υποχρεώσεις τους, ενώ την ίδια στιγμή και ο Δήμος Πατρέων, ως ο μεγαλομέτοχος του φορέα υλοποίησης, θα πρέπει, κατά τον Παναγιώτη Σκέντζο, να επιδείξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον.

Ο πρώην πρόεδρος της ΟΕΒΕΣΝΑ και μέλος του φορέα υλοποίησης, πρόσθεσε ότι οι προοπτικές του ΒΙΟΠΑ Γλαύκου, παραμένουν μεγάλες, αρκεί να δοθούν κίνητρα και ευκαιρίες μεταστέγασης και άλλων επιχειρήσεων, στα κενά οικόπεδα. Παράλληλα, πρέπει να ελεγχθεί το πρόβλημα της αδυναμίας μηχανισμού είσπραξης των βεβαιωμένων κοινόχρηστων δαπανών μέσω ενός έγκυρου μηχανισμού, ώστε και ο φορέας διαχείρισης να έχει τους πόρους να ασκήσει αποτελεσματικά το έργο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Εστίαση και φιλοδωρήματα: Το νέο καθεστώς και τα θολά σημεία

Η αλήθεια Μητσοτάκη για τη φορολόγηση των φιλοδωρημάτων μέσω TikTok

Ναυάγιο με μετανάστες στην Κω, δυο παιδιά ανάμεσα στους νεκρούς ΦΩΤΟ

ΔΟΥ Κέρκυρας: Μια προφυλάκιση για το κύκλωμα εκβιασμών, τι υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι

Νίκος Παπαγγελής: «Γνωρίζω πολύ καλά τι σημαίνει να είσαι παιδί και να δίνεις μάχη με τον καρκίνο», ποδηλασία αγάπης 240 χιλιομέτρων ΦΩΤΟ

Παναχαϊκή: Επίσημο το τέλος με τον Γιάννη Τάτση