Σήμερα, Παρασκευή 29 Ιανουαρίου, πραγματοποιείται η δεύτερη φάση πληρωμών στους δικαιούχος από το πρόγραμμα της Επιστρεπτέας Προκαταβολής 5
Την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου πραγματοποιείται η δεύτερη πληρωμή από την Επιστρεπτέα Προκαταβολή 5 στους δικαιούχους, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών. Σημειώνεται ότι την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πληρωμή στους δικαιούχους του προγράμματος και ότι η προθεσμία οριστικής υποβολής της αίτησης στην πλατφόρμα «myBusinessSupport» για το πρόγραμμα λήγει την Τρίτη, 2 Φεβρουαρίου.
Συγκεκριμένα, την Τετάρτη 27 Ιανουαρίου πιστώθηκαν στους λογαριασμούς 203.964, πρώτων, δικαιούχων του 5ου κύκλου της Επιστρεπτέας Προκαταβολής ποσό συνολικού ύψους 639 εκατ. ευρώ. Η μέση ενίσχυση ανά δικαιούχο ήταν 3.133 ευρώ. Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε ότι διευρύνει τους δικαιούχους του προγράμματος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής, παρέχοντας τη δυνατότητα να ενταχθούν στον 5ο κύκλο του χρηματοδοτικού εργαλείου και νέες επιχειρήσεις.
Σταϊκούρας: Θα υπάρξει Επιστρεπτέα 6
Το Μάρτιο “θα υπάρξει και έκτη επιστρεπτέα προκαταβολή”, που θα καλύψει τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, επιβεβαίωσε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας. Σε παρέμβασή του επί του νομοσχεδίου με τίτλο “Διενέργεια Γενικών Απογραφών έτους 2021 από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, επείγουσες ρυθμίσεις για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19, επείγουσες δημοσιονομικές και φορολογικές ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις”, ο κ. Σταϊκούρας είπε ότι το πως θα ενεργήσει η κυβέρνηση το επόμενο διάστημα για την ενίσχυση των επιχειρήσεων σχετίζεται με το πως θα εξελιχθεί η πραγματική οικονομία, “αλλά επιβεβαιώνω ότι θα υπάρξει και 6η επιστρεπτέα προκαταβολή τον Μάρτιο, που θα καλύψει τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο.
Απευθυνόμενος στα μέλη της επιτροπής Οικονομικών που επεξεργάζονται το νομοσχέδιο, ο κ. Σταϊκούρας αναφέρθηκε επίσης στο πρόβλημα με τις περίπου 10.000 νέες επιχειρήσεις, που άνοιξαν το Σεπτέμβριο, πήγαν ικανοποιητικά τον Οκτώβριο, αλλά έκλεισαν Νοέμβριο και Δεκέμβριο. Αυτές έδειχναν ουσιαστικά αύξηση τζίρου για τους 2 μήνες, άρα αποκλείονταν από τη λήψη επιστρεπτέας προκαταβολής. Το ίδιο έγινε με επιχειρήσεις που άνοιξαν τον Δεκέμβριο του ’19 , και έπρεπε να συγκρίνουμε το τετράμηνο του ’19 ή τον Ιανουάριο του ’20, με την αντίστοιχη περίοδο του τελευταίου τετραμήνου του ’20. Ο υπουργός υπενθύμισε ότι με την ίδια ΚΥΑ, «θα καλύψουμε τις 10.000 επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές.»
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News