Αχαΐα: Οι «μικροί» και ο… απτόητος Σώρρας – Οι υποψήφιοι, τα εκτός Βουλής κόμματα και η αυτοδυναμία

Φέτος, προτίμηση στον νομό των πρωθυπουργών δείχνουν οι πρόεδροι μικρών κομμάτων. Όμως, υπάρχει, ένας που δεν επέλεξε τη γενέτειρά του, σκεπτόμενος ίσως ότι δύσκολα κάποιος αγιάζει στον τόπο του. Ο λόγος για τον Αρτέμη Σώρρα.

Αχαΐα

Το 2019 ήταν για την Αχαΐα η εκλογική χρονιά των αρχηγών των μεγάλων κομμάτων. Τέσσερα χρόνια αργότερα, προτίμηση στον νομό των πρωθυπουργών δείχνουν οι πρόεδροι μικρών κομμάτων αλλά και ένας πρώην πρωθυπουργός ( Γιώργος Παπανδρέου).

Επρεπε και σε άλλες περιφέρειες της Επικράτειας να δείξουν φέτος την προτίμησή τους οι αρχηγοί των κομμάτων εξουσίας κι έτσι εκμεταλλεύτηκαν το… κενό οι «μικροί», θέλοντας προφανώς κάτι να συμβολίσουν με την «παρουσία» τους στην Αχαΐα, που φανταζόμαστε ότι θα το πουν και σε μας…

Κάπως έτσι τιμούν τον νομό στις εκλογές της 21ης Μαΐου, έχοντας τεθεί επικεφαλής των κομμάτων τους, οι Κυριάκος Βελόπουλος ( Ελληνική Λύση), Γιάνης Βαρουφάκης (ΜΕΡΑ 25), Αναστάσιος Κανελλόπουλος (ΕΑΝ) και Βασίλης Λεβέντης (Ενωση Κεντρώων).

Υπάρχει, πάντως, κι ένας που δεν επέλεξε τη γενέτειρά του, σκεπτόμενος ίσως ότι δύσκολα κάποιος αγιάζει στον τόπο του. Αναφερόμαστε στον Αρτέμη Σώρρα, τον επικεφαλής του κόμματος «Ελλήνων Συνέλευσις».

Είχε ξεχασθεί κιόλας η ιδιάζουσα περίπτωση του «σωτήρα» Σώρρα, αφού φυλακίσθηκε για απάτη σε βάρος του Δημοσίου, έχοντας καταδικασθεί σε ποινή κάθειρξης 6 χρόνων.

Δεν έχουν ξεχασθεί, ωστόσο, τα 670 δις. ευρώ που ισχυριζόταν ότι μπορούσε να απαιτήσει το κράτος από τη ρευστοποίηση δήθεν έγκυρων μετοχών της «Τράπεζας της Ανατολής»!

Εν πάση περιπτώσει, η ουσία είναι ότι ο… απτόητος Αρτέμης Σώρρας δηλώνει πάλι παρών και προσέξτε το εκπληκτικό της περίπτωσής του. Το κόμμα «Ελλήνων Συνέλευσις» κατάφερε να συγκροτήσει ψηφοδέλτια σε όλη την Επικράτεια και μάλιστα αναδείχθηκε και «πρωταθλητής» όσον αφορά τον αριθμό των υποψήφιων βουλευτών, ανάμεσα σε όλα τα μικρά κόμματα!

Η ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και τα υπόλοιπα κοινοβουλευτικά κόμματα κατήρτισαν τις εκλογικές λίστες, έχοντας 433 υποψήφιους βουλευτές το καθένα σε όλη τη χώρα.

Στα ψηφοδέλτια του Πατρινού Σώρρα οι υποψήφιοι βουλευτές ανέρχονται σε 303. Είναι δε, περισσότεροι από την Ενωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη (250), των Τζήμερου – Κρανιδιώτη (254), της πρώην προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου (148) και του καλαβρυτινού πρώην αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Αναστάσιου Κανελλόπουλου (71).
Ειρήσθω εν παρόδω, ο μικρός αριθμός του τελευταίου μάλλον αποδεικνύει ότι δεν ενισχύθηκε με φασίστες υποψηφίους…

Η έμφαση που δίνουμε σήμερα στα μικρά κόμματα δεν είναι άνευ σημασίας, διότι πρέπει να έχουμε κατά νου ότι το άθροισμα του εκτός Βουλής κομμάτων, σε πιθανές δεύτερες εκλογές θα καθορίσει τον πήχη της αυτοδυναμίας. Οσο μεγαλύτερο είναι αυτό το άθροισμα, τόσο περισσότερο θα διευκολυνθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας, που επί του παρόντος έχει τεθεί ως εφικτό ενδεχόμενο μόνο από τη Νέα Δημοκρατία…