«Black Mirror»: 5 φορές που η σειρά του Netflix προέβλεψε το μέλλον

Διαθέσιμη για streaming είναι από την Πέμπτη 15 Ιουνίου η καινούρια, έκτη σεζόν της τηλεοπτικής σειράς του Netflix.

black-mirror-netflix

Επιτέλους και με κάθε επισημότητα, επέστρεψε τηλεοπτικά η iconic σειρά «Black Mirror», καθώς την Πέμπτη 15 Ιουνίου έκανε πρεμιέρα στο Netflix η ολοκαίνουρια, έκτη σεζόν.

Τ ο«Black Mirror» («Μαύρος Καθρέφτης»), η δημοφιλής δυστοπική σειρά ανθολογίας, επέστρεψε στην πλατφόρμα του Netflix με τον έκτο κύκλο επεισοδίων που είναι γεμάτος εκπλήξεις.

Οι θαυμαστές του δυστοπικού δράματος περίμεναν τέσσερα χρόνια για να παρακολουθήσουν ένα καινούργιο κεφάλαιο της σειράς που ξεκίνησε πρώτα στη Βρετανία και συγκεκριμένα το δίκτυο Channel 4 (2011), ενώ το 2016 συνεχίστηκε στο Netflix.

Καθώς προχωρούν τα επεισόδια, το «Black Mirror» που κάποτε ήταν πρωτοπόρο όσον αφορά το περιεχόμενο, τώρα μοιάζει περισσότερο με ντοκιμαντέρ παρά επιστημονική φαντασία.

Παρακάτω, περιπτώσεις όπου η σειρά προέβλεψε το μέλλον.

Τα ποδήλατα

Σε μια από τις πιο κλασικές σκηνές της δεύτερης σεζόν, ο δημιουργός της σειράς Τσάρλι Μπρούκερ φαντάζεται έναν κόσμο όπου οι άνθρωποι οδηγούν στατικά ποδήλατα για να αυξήσουν τα αποθέματά τους σε ένα εικονικό νόμισμα, το οποίο χρησιμοποιείται για την αγορά αναγκαίων προϊόντων.

Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και στον πραγματικό κόσμο και συγκεκριμένα στον σταθμό τρένου Gare Du Nord στο Παρίσι όπου οι επισκέπτες οδηγούν ποδήλατα για την παραγωγή ρεύματος ώστε στη συνέχεια να μπορούν να φορτίσουν τα κινητά τους τηλέφωνα.

ΑΙ εκδοχές ανθρώπων που πέθαναν

Στο επεισόδιο «Be Right Back» της δεύτερης σεζόν, μια γυναίκα επαναφέρει τον νεκρό της σύντροφο στη ζωή χρησιμοποιώντας ένα ανδροειδές ρομπότ το οποίο μαθαίνει να μιλάει μέσα από τα σόσιαλ μίντια και τις διαδικτυακές συνομιλίες.

Πέρυσι, η Amazon αποκάλυψε μια υπηρεσία της εφαρμογής Alexa που έχει τη δυνατότητα να μιμείται τις φωνές συγγενών του χρήστη που δεν βρίσκονται πια στη ζωή.

Βαθμολογία κοινωνικών αλληλεπιδράσεων

Στην τρίτη σεζόν και συγκεκριμένα στο επεισόδιο που ονομάζεται Nosedive, οι άνθρωποι βαθμολογούν όλες τις κοινωνικές τους αλληλεπιδράσεις σε μια πεντάστερη κλίμακα η οποία στη συνέχεια διαμορφώνει την κοινωνικοοικονομική κατάσταση ενός ατόμου.

Αυτό είναι παρόμοιο με τη βαθμολογία οδηγών Uber ή ανθρώπων που διατηρούν προφίλ σε εφαρμογές γνωριμιών.

Παρακολούθηση της υγείας μέσω του τάμπλετ

Στο επεισόδιο της τέταρτης σεζόν «Arkangel», η Μαρί τοποθετεί στην τρίχρονη κόρη της μια συσκευή η οποία καταγράφει την υγεία, την όραση και την ακοή μέσω ενός τάμπλετ.

Κάπως έτσι λειτουργούν και τα Apple Watches ή FitBits όπου οι ιδιοκτήτες παρακολουθούν συνέχεια τους σφυγμούς, την ποιότητα του ύπνου και τα βήματα.

Η άνοδος των εφαρμογών γνωριμιών

Στη σειρά, παρουσιάστηκε μια ηλεκτρονική συσκευή που ονομάζεται «Coach» μέσα από την οποία οι χρήστες επιλέγουν συντρόφους. Σήμερα, η κυκλοφορία τέτοιων εφαρμογών είναι συχνή με την υπόσχεση να βρουν οι χρήστες αγάπη και ευτυχία με διαφορετικούς τρόπους.

 

Πηγή: neolaia.gr