Έφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Ράνια Ιωαννίδου, η «παπαδιά» από το Καφέ της Χαράς
Η αγαπημένη ηθοποιός Ράνια Ιωαννίδου, γνωστή στο κοινό μέσα από τη σειρά «Το καφέ της Χαράς», έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 89 ετών. Τη δυσάρεστη είδηση έκανε γνωστή ο δημοσιογράφος Νίκος Νικόλιζας με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο προκαλεί η είδηση του θανάτου της ηθοποιού Ράνιας Ιωαννίδου σε ηλικία 89 ετών. Η είδηση έγινε γνωστή από τον δημοσιογράφο Νίκο Νικόλιζα, ο οποίος αποχαιρέτησε τη σπουδαία ηθοποιό μέσω ανάρτησής του στο Facebook.
Ο ίδιος δημοσίευσε μια φωτογραφία της Ράνιας Ιωαννίδου από την επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 «Το καφέ της Χαράς», όπου υποδυόταν τη χαρακτηριστική φιγούρα της παπαδιάς.
«Καλό ταξίδι στην υπέροχη Ράνια Ιωαννίδου, την περίφημη παπαδιά από το Καφέ της Χαράς. Είχα την τύχη και την τιμή να της κάνω την τελευταία συνέντευξη τον Ιούνιο του 2022. Δεν θα ξεχάσω πόσο υπέροχα μου φέρθηκαν μαζί με την ανιψιά της. Δίπλα της ήταν τα παιδιά της, τα οποία και λάτρευε. Καλό ταξίδι, υπέροχη κυρία Ιωαννίδου» έγραψε χαρακτηριστικά.
Η Ράνια Ιωαννίδου άφησε το δικό της στίγμα στον καλλιτεχνικό χώρο, χαρίζοντας στο κοινό ερμηνείες που αγαπήθηκαν ιδιαίτερα.
Η ηθοποιός γεννήθηκε το 1935 στην Αθήνα και σπούδασε στη Δραματική Σχολή Μιχάλη Κουνελάκη του Ελληνικού Ωδείου. Ξεκίνησε την καριέρα της το 1959 με έναν μικρό ρόλο στην κινηματογραφική ταινία Γαμήλιες περιπέτειες, δίπλα στον Ντίνο Ηλιόπουλο. Το 1961 συμμετείχε στις ταινίες Η Αλίκη στο ναυτικό και Το νησί των πειρασμών, ενώ ακολούθησαν οι παραγωγές Αυτοί που ξέχασαν τον Θεό (1964) και Πάρε το δάκρυ μου (1965). Την ίδια περίοδο έκανε τα πρώτα της βήματα και στο θέατρο.
Το 1971 εμφανίστηκε στις ταινίες Ο Μανωλιός ξαναχτυπά και Γράμμος, ενώ το 1973 έπαιξε στο πλευρό του Κώστα Βουτσά στην ταινία Είκοσι γυναίκες κι εγώ. Παράλληλα, δάνεισε τη φωνή της σε μεταγλωττισμένες σειρές της κρατικής τηλεόρασης, όπως Μάνιξ, Οι Γουόλτονς και Μάγια η Μέλισσα. Το 1977 έκανε το τηλεοπτικό της ντεμπούτο στη σειρά της ΕΡΤ Ο φωτογράφος του χωριού και αργότερα εμφανίστηκε σε ένα επεισόδιο της σειράς Μια φορά κι έναν καιρό. Κατά τις δεκαετίες του 1980 και του 1990, έγινε γνωστή ως ηθοποιός φωνής σε δημοφιλείς σειρές κινουμένων σχεδίων, μεταξύ των οποίων Η μικρή Λουλού, Κάντυ Κάντυ, Ο Ντ’ Αρτακάν και οι τρεις σωματοφύλακες, Ντένις ο τρομερός, Τα Στρουμφάκια και Σέιλορ Μουν. Από το 1985 έως το 1989 συμμετείχε σε δέκα βιντεοταινίες, είτε σε πρωταγωνιστικούς είτε σε δεύτερους ρόλους.
Στη δεκαετία του 1990, έκανε μια guest εμφάνιση στη σειρά του ΜEGA, Οι αυθαίρετοι και είχε σύντομους ρόλους στις σειρές Φάκελος Αμαζών και Αξιότιμοι κύριοι. Τη σεζόν 1991-1992 υποδύθηκε τη γραμματέα της Μιμής Ντενίση στην αισθηματική σειρά της ΕΤ1 Το τέλος της μοναξιάς και συμμετείχε στην αστυνομική σειρά Ο επισκέπτης της ομίχλης. Στη συνέχεια, εμφανίστηκε σε επιτυχημένες σειρές της ιδιωτικής τηλεόρασης, με πιο χαρακτηριστικό τον διπλό της ρόλο στη σειρά του Χάρη Ρώμα και της Άννας Χατζησοφιά Οι Μεν και οι Δεν στον ANT1. Τη σεζόν 1997-1998 πρωταγωνίστησε στην κωμική σειρά της ΕΤ1 Το χρήμα στο λαιμό σας και ξεκίνησε να εμφανίζεται στη σειρά του Mega Δύο ξένοι. Εκεί, ενσάρκωσε έναν από τους πιο γνωστούς της ρόλους, την αδιάκριτη γειτόνισσα του καθηγητή Μαρκορά, Μαριάνθη Μαντούνα, από το 1997 έως το 1999.
Το 2000 έπαιξε στην καθημερινή σειρά Για μια θέση στον ήλιο, ενώ το 2002 έκανε guest εμφάνιση στην κωμική σειρά Μαμά και γιος και το 2003 στους Στάβλους της Εριέτας Ζαΐμη. Το ίδιο έτος ανέλαβε τον πιο αναγνωρίσιμο ρόλο της καριέρας της, αυτόν της αδιάκριτης παπαδιάς Μαρίκας στη δημοφιλή σειρά του ANT1 Το καφέ της Χαράς. Εμφανίστηκε στη σειρά από το 2003 έως το 2006, παίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο στους τρεις πρώτους κύκλους.
Το 2005 πρωταγωνίστησε στην ταινία μικρού μήκους Πάμε πάλι, ενώ τη σεζόν 2008-2009 συμμετείχε στην καθημερινή σειρά του ANT1 Λόλα, μαζί με την Άντα Λιβιτσάνου και τον Θανάση Ευθυμιάδη. Το 2012 έκανε guest εμφάνιση στη σειρά του Αλέξανδρου Ρήγα Το αμάρτημα της μητρός μου, ενώ το 2013-2014 έπαιξε στη διαδικτυακή δραματική σειρά Ο προσκυνητής. Το 2019 ανακοινώθηκε πως δεν θα συμμετάσχει στον νέο κύκλο επεισοδίων του Καφέ της Χαράς λόγω προβλημάτων υγείας. Στην πρεμιέρα του νέου κύκλου, στις 31 Δεκεμβρίου 2019, αποκαλύφθηκε πως ο χαρακτήρας της είχε μετακομίσει στο εξωτερικό.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Αχαΐα: Πρώτη πανελλαδικά καταδίκη σε Πυροσβέστη κυνηγό αγριόχοιρου ΦΩΤΟ
Τέμπη: Νέες συγκεντρώσεις πανελλαδικά, δύο συλλαλητήρια σήμερα στην Πάτρα
Πάτρα: Απειλές και μπράβοι στον πεζόδρομο της Γεροκωστοπούλου, μαρτυρίες στην «Π» ΦΩΤΟ
Καιρός: Ανοδος της θερμοκρασίας, πόσο θα δείξει ο υδράργυρος, η πρόγνωση μέχρι την Τρίτη 11/02
Ευρωπαϊκή Ενωση: Συμφωνία των «27» για αύξηση των αμυντικών δαπανών, το βέτο Ορμπαν για Ουκρανία
Xρέη στους δήμους: Μπαίνουν στον εξωδικαστικό μηχανισμό, τα κριτήρια, η διαδικασία και οι εξαιρέσεις
Πατραϊκή Χαρτοποιία: Πλειστηριασμός ρεκόρ με 11,2 εκατ. ευρώ για το «φιλέτο» στο Ρίο
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News