Φεύγουν… διακοπές! Πρεμιέρα με γεμάτα πλοία για τους πρώτους αδειούχους του καλοκαιριού
Με τις βαλίτσες στο χέρι και προορισμό τα νησιά, οι πρώτοι εκδρομείς του Ιουλίου αποχαιρετούν την Αθήνα. Οι αποβάθρες γεμίζουν χαμόγελα, ενώ ανάμεσα στους ταξιδιώτες είναι και μαθητές που μόλις έκλεισαν τον κύκλο των Πανελληνίων.

Με υψηλές πληρότητες και καλοκαιρινή διάθεση αποπλέουν τα πλοία από Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο, σηματοδοτώντας την ανεπίσημη έναρξη της περιόδου των καλοκαιρινών αδειών. Οι πρώτοι Ιουλιανοί εκδρομείς αφήνουν πίσω τους την πόλη, αναζητώντας ήλιο, θάλασσα και ξεκούραση στους νησιωτικούς προορισμούς.
Στους επιβάτες των πλοίων εντοπίζονται και πολλοί μαθητές, οι οποίοι αφού ολοκλήρωσαν τις Πανελλαδικές και έλαβαν τις βαθμολογίες τους, επιβιβάζονται σε πλοία μαζί με φίλους ή οικογένεια, γιορτάζοντας το τέλος μιας απαιτητικής χρονιάς.
Οι προορισμοί που «φλερτάρουν» με sold out
Τα δρομολόγια προς Πάρο, Νάξο, Μύκονο και Σαντορίνη καταγράφουν τις μεγαλύτερες πληρότητες, ενώ έντονη είναι η κίνηση και προς τα νησιά του Αργοσαρωνικού, με τους ταξιδιώτες να επιλέγουν κοντινές αποδράσεις για το πρώτο κύμα χαλάρωσης.
Σύμφωνα με στοιχεία, σήμερα μόνο από το λιμάνι του Πειραιά αναχωρούν 20 πλοία, ενώ από τη Ραφήνα 11 και από το Λαύριο 7, αποτυπώνοντας τη μεγάλη ζήτηση των ημερών.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News