Γιατί δεν επιστρέφετε στο κόμμα της καρδιάς σας; Νικολόπουλος, Χατζηλάμπρου, Χρυσανθακόπουλος απαντούν
Το «κόνσεπτ» έχει ως εξής: Πολιτικά στελέχη της Αχαΐας, με «γαλόνι» βουλευτή, που ξεκίνησαν από το κόμμα της καρδιάς τους, αλλά στην πορεία έστριψαν… Είτε γιατί πικράθηκαν, είτε για διαφώνησαν, είτε γιατί οργίστηκαν.
Ενας πρώην Νεοδημοκράτης, ένας πρώην Συριζαίος κι ένας πρώην Πασόκος!
Οι οποίοι στα μισά του δρόμου άλλαξαν κατεύθυνση, πήραν άλλη διαδρομή. Και μέχρι τώρα, δεν δείχνουν καμία διάθεση επαναπατρισμού.
Νίκος Νικολόπουλος, Βασίλης Χατζηλάμπρου, Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος.
Το ερώτημα της «Πελοποννήσου» ήταν κοινό:
-Γιατί απομακρυνθήκατε από το κόμμα σας;
-Δεν εξέλιπαν οι λόγοι που σας απομάκρυναν;
-Δεν περνάει από το μυαλό σας να γυρίσετε στις… ρίζες σας; Κι αν όχι, τι σας κρατάει μακριά;
ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: «ΑΡΝΟΥΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΑΦΩΝΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ»
Ο Νίκος Νικολόπουλος εξελέγη πρώτη φορά βουλευτής με τη ΝΔ το 1989. Από τότε εκλεγόταν συνεχώς, έως το 2007. Ξαναβγήκε το 2009, μετείχε στην κυβέρνηση Σαμαρά το 2012, αλλά στις 3 Αυγούστου 2012 διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ.
Το 2014 εντάχθηκε στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εξελέγη βουλευτής Αχαΐας στις εκλογές του Ιανουαρίου 2015 και ξανά στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Ενα μήνα αργότερα, καταψήφισε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα, με αποτέλεσμα να διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, αλλά δεν παρέδωσε την έδρα του.
Από το 2019 είναι δημοτικός σύμβουλος Πατρέων, ακούστηκε πως θα κατέβαινε τον Μάιο με το ΕΑΝ του Αν. Κανελλόπουλου, μετά ότι θα κατέβει τον Ιούνιο με την Ελληνική Λύση του Βελόπουλου και μετά ότι θα στηρίξει, ανεπίσημα, τη «Νίκη».
Τη ΝΔ, όμως, εξακολουθεί να την έχει άχτι. Τη συγκεκριμένη ΝΔ, όπως λέει…
Να τι είπε στην «Π» στο θέμα:
«Ο βουλευτής ως πληρεξούσιος του έθνους και του λαού στη Βουλή, οφείλει να τηρεί τον όρκο που δίνει όταν μπαίνει στο Κοινοβούλιο και όχι να μετατρέπεται σε θεραπαινίδα του κόμματος και του αρχηγού, αποδεχόμενος τον μειωτικό ρόλο του μαλιστάνθρωπου.
Είναι απορίας άξιον ότι στους χρόνους των μνημονιακών παγετώνων, που ακολούθησαν μετά την παραίτηση μου από τα υπουργικά καθήκοντα και τις εν συνεχεία δυο διαγραφές μου από τα κυβερνητικά στρατόπεδα των συγκυβερνήσεων Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη και Τσίπρα, Καμμένου, οι πολίτες παθητικοποιήθηκαν…
Το εκλογικό αποτέλεσμα φέρνει αυτοδύναμο τον Μητσοτάκη με ασθενή αντιπολίτευση ενώ όπως μας πληροφορεί η Κομισιόν και απειλεί ο Ερντογάν, τα δύσκολα είναι μπροστά μας!
Μήπως δεν έχει γεννηθεί ακόμα το τεράστιο κοινωνικό πρόβλημα και ως εκ τούτου όταν παρουσιαστεί, τότε θα κριθεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη;
Σύμφωνα όμως με έρευνες, 8 στους 10 δυσκολεύονται να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους.
Εφτά στους δέκα δεν έχουν παραπάνω από 1000€ στη τράπεζα αποταμίευση και ένας στους δυο περίπου βλέπει να τελειώνει ο μισθός του στις πρώτες 18 ημέρες του μήνα.
Το πετρέλαιο είναι χυμένο, το σπίρτο που θα βάλει τη φωτιά ίσως να είναι οι πλειστηριασμοί που έρχονται για τα 700.000 σπίτια, μαγαζιά, αγροτεμάχια, τα απογευματινά χειρουργεία, το νέο μνημόνιο λόγω της εκτίναξης του δημοσίου και ιδιωτικού χρέους μαζί με την παράδοση εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας που έχει προσυπογράψει στις νέες Πρέσπες του Αιγαίου …
Εμείς πετάξαμε υπουργικές καρέκλες και αρνηθήκαμε προτάσεις που μας δίνουν μεγάλες καρέκλες με υψηλά καθήκοντα και κρατικές θέσεις καλοπληρωμένες…
Κάποιοι μας καλούν να μπούμε στο λεωφορείο αλλά προτιμάμε να συνεχίσουμε ξυπόλυτοι και χωρίς γαλόνια, με το λαό που ανεβαίνει τον Γολγοθά του…
Συνεχίζουμε να είμαστε η φωνή της συνείδησης της μεγάλης γαλάζιας παράταξης χωρίς βαρίδια, χωρίς σκελετούς στα ντουλάπιά μας, χωρίς να μας κρατάνε πουθενά.
Σε αυτήν τη διαδρομή δεχθήκαμε δελεαστικές προτάσεις, που όμως θα μας οδηγούσαν σε εξαρτήσεις. Οπως απορρίψαμε και προτάσεις ‘’προσωπικής τακτοποίησης’’ που θα μας έδιναν τη δυνατότητα να παραμένουμε στο προσκήνιο, χάνοντας όμως το αυτεξούσιο.
Το τελευταίο διάστημα ζήσαμε πολλά. Αν ‘’εκάναμε την ανάγκην φιλοτιμίαν’’, τώρα θα «κοσμούσαμε» σε περίοπτες θέσεις ψηφοδέλτια.
Αν κλείναμε τα μάτια και δεχόμασταν να γίνουμε μαριονέτες, θα εξασφαλίζαμε την είσοδό μας και πάλι στη Βουλή. Αρνήθηκα να είμαι άφωνος βουλευτής.
Προτιμάμε να αγωνιζόμαστε με τη σφεντόνα, με νύχια και με δόντια, αλλά όμως δεν θα γίνουμε μέρος μίας ερεβώδους κατάστασης, όπου οι έννοιες φιλοπατρία, αλληλεγγύη, φιλότιμο, φιλία, μπέσα θα υποχωρούν μπροστά στο πολιτικό αλισβερίσι όπου ο αριβισμός κατάφερε να νομίζεις ότι ψηφίζεις ΝΔ αλλά να έχεις ψηφίσει ΠΑΣΟΚ Σημίτη…».
ΒΑΣΙΛΗΣ ΧΑΤΖΗΛΑΜΠΡΟΥ: «Ο ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΤΑΧΘΗΚΕ, ΣΥΜΒΙΒΑΣΤΗΚΕ…»
Ο Βασίλης Χατζηλάμπρου είναι περιφερειακός σύμβουλος, επικεφαλής της παράταξης Αντίσταση Πολιτών Δυτικής Ελλάδας.
Εξελέγη βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ το 2012 και παρέμεινε στο κόμμα μέχρι το δημοψήφισμα και την ψήφιση του 3ου μνημονίου, το 2015.
Εκτοτε, αποχώρησε και ουδέποτε σκέφτηκε να επιστρέψει…
Στο ερώτημα της «Π» απάντησε ως εξής:
«Υπήρξε μια ιστορική ευκαιρία να υπάρξει ρήξη με το καθεστώς της χρεοδουλοπαροικίας, να υπάρξει μια άλλη προοπτική. Αντί αυτών ο ΣΥΡΙΖΑ υποτάχθηκε, συμβιβάστηκε και προσαρμόστηκε στο δόγμα ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική.
Σήμερα έχει πλέον μεταλλαχτεί σε ένα σοσιαλδημοκρατικού τύπου συστημικό κόμμα. Σπατάλησε, εκτόνωσε και εξάντλησε έναν κοινωνικό ριζοσπαστισμό που θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να φέρει μεγάλες αλλαγές.
Σήμερα το λογαριασμό τον πληρώνει ολόκληρη η ελληνική κοινωνία. Αντί παραγωγικής ανασυγκρότησης, τα κοράκια επενδύουν αγοράζοντας περιουσίες και εμείς περιμένουμε από αυτή την προοπτική ανάπτυξη και ευημερία.
Το κρατικό χρέος πολλαπλασιάστηκε κι όλες οι υποδομές τελούν υπό καθεστώς υποσημείωσης.
Το ΑΕΠ παραμένει μικρότερο του 2008. Και ό,τι μετά την πανδημία περιγράφεται ως ταμείο ανασυγκρότησης και βιωσιμότητας, αποτελεί μια νέα μεγάλη “δανειακή σύμβαση”. Είναι τραγικά τα πράγματα αν τα σκεφτείς στην ουσία τους.
Πολύ πιο σύνθετα τα γεωστρατηγικά. Πόλεμος στην Ουκρανία κι εμείς ευχαριστημένοι, στη… σωστή πλευρά της ιστορίας.
Εχουμε δύσκολους καιρούς μπροστά μας και μεγάλο αγώνα για να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε ένα νέο κίνημα υπεράσπισης της ζωής του περιβάλλοντος και της ειρήνης.
Αυτονόητα δικαιώματα καταπατιούνται αν δεν τα υπερασπίζεσαι. Ο αγώνας για αξιοπρέπεια έχει πολύ δρόμο ακόμα».
ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΧΡΥΣΑΝΘΑΚΟΠΟΥΛΟΣ: «ΔΙΑΨΕΥΣΤΗΚΑ ΟΙΚΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…».
Ο Αλέξανδρος Χρυσανθακόπουλος διετέλεσε βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με δυο κοινοβουλευτικές θητείες. Από το 1996 έως το 2004. Ανήκε στο «πατριωτικό» ΠΑΣΟΚ, με την ομάδα των Μιχάλη Χαραλαμπίδη, Δημήτρη Βουνάτσου και άλλων!
Ακολούθως εντάχτηκε στον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό (ΛΑΟΣ) και εκλέχτηκε βουλευτής το 2009. Βέρος Παπανδρεϊκός, παραδοσιακός ΠΑΣΟΚτζής της παλιάς φρουράς.
Από το 2019, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Διεθνής Σύγχρονη Πόλη».
Εξηγεί στην «Π» γιατί εξακολουθεί να παραμένει ανεξάρτητος:
«Θα σας γυρίσω 19 χρόνια πίσω… Γενάρης 2004. Με ενθουσιασμό ζήτησα από τον Κώστα Σημίτη να δώσει την αρχηγία στον Γιώργο Παπανδρέου. Πίστευα ακόμη ότι είναι γιος του Ανδρέα και πολιτικά θα ακολουθούσε το δρόμο της Εθνικής Λαϊκής Ενότητας. Ομως διαψεύστηκα οικτρά, παρότι ήμουν ο ιθύνων νους της αλλαγής φρουράς, καθώς στο γραφείο μου στη Βουλή μαζεύονταν όλοι οι Ανδρεϊκοί, με πρωταγωνιστές τους αείμνηστους Κρητικό και Βαλυράκη. Ετοίμασα μια λίστα 70 βουλευτών και την πήγα στον Γιώργο Παπανδρέου, του είπα “έλα οδηγώντας ο ίδιος στο Καλέντζι”, του ετοίμασα τα πάντα και ξαφνικά με έκοψε από τα ψηφοδέλτια με αφορμή την τροπολογία Πάχτα που ουδεμία ουσιαστική σχέση είχα.
Οταν μάλιστα του έδωσε το μήνυμα ο λαός το 2006, εκλέγοντας την αδελφή μου Γεωργία πρώτη νομαρχιακή σύμβουλο, πάλι με απέκλεισε το 2007. Συνεργάστηκα με το ΛΑΟΣ διατηρώντας την αυτονομία μου και, αηδιασμένος, δεν ξανάβαλα υποψηφιότητα για βουλευτής από το 2012 και μετά με κανένα κόμμα. Παραμένω ανεξάρτητος και ψηφίζω κατά συνείδηση. Τάχθηκα οριστικά στον Δήμο της Πάτρας και πρωτοστατώ στη δημιουργική αλλαγή δημοτικής αρχής μετά τον Πελετίδη».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News