Η Louis Vuitton κυνηγάει «μαϊμούδες» στην Κάτω Αχαΐα – Ο οίκος μόδας ζητά τεράστιο ποσό

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί την περασμένη Τρίτη στα δικαστήρια της Πάτρας, αλλά αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου.

Louis

Με τον διεθνή οίκο μόδας Louis Vuitton, γνωστό για τις πανάκριβες τσάντες του, έμπλεξαν ένας τσιγγάνος και δύο πακιστανοί στην Κάτω Αχαΐα που είναι κατηγορούμενοι στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πάτρας, για μεγάλη υπόθεση με χιλιάδες μπλουζάκια «μαϊμούδες».

Η υπόθεση επρόκειτο να εκδικαστεί την περασμένη Τρίτη στα δικαστήρια της Πάτρας, αλλά αναβλήθηκε λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Η δικογραφία έχει σχηματιστεί από τις ανακριτικές αρχές, όμως εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι παράσταση υποστήριξης της κατηγορίας, δήλωσε και Έλληνας δικηγόρος με εξουσιοδότηση από την γνωστή εταιρεία υψηλής ραπτικής Louis Vuitton, που ζητά αποζημίωση για την πλαστογράφηση του σήματος του εμπορικού οίκου, ύψους 900.000 ευρώ από τους τρεις κατηγορούμενους.

Η υπόθεση αποκαλύφθηκε στις 15 Ιουνίου του 2020, όταν κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας είχε κάνει έφοδο σε αποθήκη εμπορευμάτων στην Κάτω Αχαγιά, όπου βρήκε και κατάσχεσε χιλιάδες μπλουζάκια με γνωστές φίρμες «μαϊμού», μηχάνημα εντύπωσης σημάτων και μήτρες στάμπας με φίρμες επώνυμων ρούχων, όπως Louis Vuitton, Gant, Nike, κ.ά.

Το ειδικό κλιμάκιο της Οικονομικής Αστυνομίας που είχε έρθει από την Αθήνα, με τη συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας, εντόπισε παράνομο εργαστήριο κατασκευής και αποθήκευσης απομιμητικών ειδών ένδυσης, ενώ συνελήφθησαν 3 άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις της νομοθεσίας για τα εμπορικά σήματα, την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα, του κώδικα μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, καθώς και πλαστογραφία μετά χρήσεως.

Στην αποθήκη είχαν βρεθεί και κατασχέθηκαν 3.651 «επώνυμα» είδη ένδυσης, 36.700 λογότυπα επωνύμων εταιρειών, 2.000 ετικέτες, 2 μηχανήματα εντύπωσης λογοτύπων, διάφορα έγγραφα, σημειώσεις και τιμολόγια, ενώ ο χώρος επιτηρούνταν από κλειστό κύκλωμα καμερών.

Σύμφωνα με την δικογραφία, τα παράνομα προϊόντα διακινούνταν σε τουριστικές κυρίως περιοχές της χώρας, ενώ εκτιμάται ότι το επιδιωκόμενο όφελος από την πώληση των παράνομων εμπορευμάτων υπερβαίνει το ποσό των 100.000 ευρώ.

Τα κατασχεμένα είδη ένδυσης και τα λογότυπα επωνύμων εταιρειών εστάλησαν για καταστροφή, με μέριμνα των δικαιούχων σηματούχων εταιρειών, ωστόσο μια από αυτές, η Loui Vuitton, δεν άφησε την υπόθεση να περάσει έτσι και τώρα «κυνηγάει» τους τρεις κατηγορούμενους, για απώλεια εσόδων και πρόκληση οικονομικής ζημιάς ύψους 900.000 ευρώ.

Ο συνήγορος υπεράσπισης Θεόδωρος Χρονόπουλος, θεωρεί υπερβολικές τις απαιτήσεις του οίκου μόδας, αναφέροντας ότι κοστολογεί το κάθε μπλουζάκι που κατασχέθηκε προς 80 ευρώ το τεμάχιο, δηλαδή σε τιμές αγοράς. Ωστοος, όπως τόνισε, πρόκειται για απομιμητικά προϊόντα που πωλούνται σε πάγκους λαϊκών αγορών και στις παραλίες, προς 2 – 3 ευρώ το τεμάχιο.