Πάτρα: Δημοτική Αρχή και ΔΕΥΑΠ παρούσες στην κινητοποίηση ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού – ΦΩΤΟ
Ο Δήμαρχος Πατρέων, καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, χαιρέτησαν τους συγκεντρωμένους και μίλησαν για το μήνυμα της κινητοποίησης, που έγινε παράλληλα σε όλη σχεδόν τη χώρα σήμερα το πρωί.
Με σύνθημα «Το νερό είναι δημόσιο αγαθό και δεν πωλείται», σύσσωμη η Δημοτική Αρχή, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη, καθώς και η διοίκηση και οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΠ, με επικεφαλής τον Πρόεδρό της, Ανδρέα Παπανικήτα και δεκάδες λαού της Πάτρας, προχώρησαν σήμερα το πρωί, μέρα συζήτησης του νομοσχεδίου στη Βουλή, σε κινητοποίηση έξω από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου.
Ο Δήμαρχος Πατρέων, καθώς και ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΠ, χαιρέτησαν τους συγκεντρωμένους και μίλησαν για το μήνυμα της κινητοποίησης, που έγινε παράλληλα σε όλη σχεδόν τη χώρα σήμερα το πρωί.
Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης ο Δήμαρχος τόνισε: «Οι πολυεθνικές εδώ και πολύ καιρό, σχεδιάζουν να πάρουν τα βασικά αγαθά του λαού και να τα κάνουν κέρδη για τις τσέπες τους. Χρησιμοποιώντας ως εργαλείο την Ευρωπαϊκή Ένωση -που επί της ουσίας αυτοί, οι επιχειρηματικοί όμιλοι είναι η Ευρωπαϊκή Ένωση- επιβάλουν στις κυβερνήσεις τις επιθυμίες τους και τις μετατρέπουν σε νόμους.
Βλέπουμε το ένα μετά το άλλο τα δημόσια αγαθά να ιδιωτικοποιούνται και να πωλούνται ακριβά στο λαό και βάσει αυτού του κυβερνητικού σχεδίου, έφτασε και η σειρά του νερού. Το νερό όμως, είναι ένα κοινωνικό αγαθό, που έχουν ανάγκη όλοι οι άνθρωποι, ανεξαρτήτως της οικονομικής τους κατάστασης. Μετά την εμπορευματοποίηση των μεταφορών -με τα τραγικά αποτελέσματα που ζήσαμε- καθώς και πολλών άλλων τομέων, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να παραδώσει στους επενδυτές και τη διαχείριση του νερού. Εμείς θα το υπερασπιστούμε και δεν θα επιτρέψουμε την ιδιωτικοποίησή του. Κάνουμε αγώνα στο δρόμο αλλά και σε πολιτικό επίπεδο. Τα κοινωνικά αγαθά πρέπει να τα κουμαντάρει ο λαός, αυτός που παράγει και τον πλούτο και όχι οι όμιλοι, που τα θέλουν για να κερδίζουν ακόμα πιο πολλά, σε βάρος των πολλών. Ήρθε η ώρα να αγωνιστούμε ξανά, για να αποσυρθεί το απαράδεκτο αυτό νομοσχέδιο. Για να σταματήσει η εμπορευματοποίηση του νερού και άλλων υπηρεσιών».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News