Πάτρα: Επιχείρηση «κυκλοφοριακό» από την ΕΛΑΣ – Διπλοπαρκάρισμα και ασυδοσία τέλος – Τα νέα «δεδομένα» για οδηγούς ΦΩΤΟ

Τι περιλαμβάνει το σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας σύμφωνα με πληροφορίες της «Πελοποννήσου», για το κυκλοφοριακό, με άμεση εφαρμογή στο κέντρο της Πάτρας. Οι εντολές του νέου Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, Ανδρέα Τσαπικούνη.

Πάτρα

Σε σαφάρι αφαίρεσης πινακίδων έχει επιδοθεί από σήμερα η τοπική Αστυνομία στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδίου της για την αντιμετώπιση του κυκλοφοριακού προβλήματος σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Πάτρας, επιβεβαιώνοντας το σημερινό δημοσίευμα της εφημερίδας  «Πελοπόννησος».

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο της Ερμού, υπό τον γενικό περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή Δυτικής Ελλάδος, υποστράτηγο Ανδρέα Τσαπικούνη, καταρτίστηκε το πλάνο δράσης το οποίο προβλέπει αυξημένα μέτρα αστυνόμευσης και θα υλοποιηθεί από το Τμήμα Τροχαίας και της Αμεσης Δράσης Πατρών, υπό την εποπτεία του Τμήματος Επιχειρήσεων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης.

Το βάρος του νέου εγχειρήματος λύσης του «γόρδιου δεσμού» του κυκλοφοριακού για ακόμα μια φορά αναλαμβάνει η Τροχαία, με εντατικούς ελέγχους και περιπολίες δικυκλιστών και περιπολικών κατά κύριο λόγο στο κέντρο της πόλης. Βασική επιδίωξη της επιχείρησης «κυκλοφοριακό» είναι η εξάλειψη του φαινομένου των διπλοσταθμευμένων οχημάτων, η κατάληψη χώρων για άτομα με αναπηρία, αλλά και ο αποκλεισμός πρόσβασης σε ράμπες ΑμεΑ κ.λπ.

Οποιος παραβάτης εντοπιστεί με συνοπτικές διαδικασίες, βάσει των προβλεπόμενων ποινών του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, θα έρχεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες του νόμου. Στις περιπτώσεις των διπλοπαρκαρισμένων, οι αστυνομικοί θα προχωρούν στην επί τόπου αφαίρεση πινακίδων κυκλοφορίας και θα βεβαιώνουν τα σχετικά πρόστιμα. Δεν θα υπάρξει ανοχή, ούτε πρόκειται για εκδικητικά μέτρα προς τους πολίτες ανάφεραν αστυνομικές πηγές στην «Π», τονίζοντας πως πρέπει να γίνει αντιληπτό πως όλοι πρέπει να συμμορφωθούν με τους νόμους.

Οσον αφορά τους αστυνομικούς της Αμεσης Δράσης, κατά κύριο λόγο θ’ αστυνομεύουν καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου σημεία που σχετίζονται με την ελεύθερη μετακίνηση και πρόσβαση των ΑμεΑ, όπως για παράδειγμα οι ράμπες.

Στα τέλη της επόμενης εβδομάδας, μετά δηλαδή το πέρας 10 ημερών από την αυστηρή «εποπτεία», όπως πληροφορείται η «Π», σε νέα σύσκεψη των επικεφαλής της ΕΛΑΣ θα υπάρξει αξιολόγηση των αποτελεσμάτων. Τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν «οδηγό» για τη συνέχιση των ενεργειών που απαιτούνται προς την κατεύθυνση της επίλυσης του κυκλοφοριακού.