Πάτρα: Η Τεχνητή Νοημοσύνη στο επίκεντρο του σύγχρονου πολιτισμού – Ημερίδα στο θέατρο Λιθογραφείον

Η «Μηχανή Τέχνης» διοργανώνει μια ξεχωριστή ημερίδα για τις προεκτάσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης στην τέχνη και τον πολιτισμό, με αφορμή την πρεμιέρα του έργου “Marjorie Prime”. Διακεκριμένοι ομιλητές θα φωτίσουν το πώς η τεχνολογία επηρεάζει τις ανθρώπινες σχέσεις και τη δημιουργικότητα.

Πάτρα

Η σχέση ανθρώπου και Τεχνητής Νοημοσύνης, όπως εξερευνάται στο υποψήφιο για Pulitzer έργο “Marjorie Prime” του Jordan Harrison, γίνεται η αφορμή για μια σημαντική ημερίδα που θα διεξαχθεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στο θέατρο Λιθογραφείον.

Με αφορμή την Πανελλήνια πρεμιέρα του έργου σε σκηνοθεσία Χρήστου Στρέπκου, η «Μηχανή Τέχνης» ανοίγει τη συζήτηση γύρω από τις προεκτάσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης στην τέχνη, την κοινωνία και τον σύγχρονο πολιτισμό.

Το έργο Marjorie Prime, φιναλίστ για το βραβείο Pulitzer, ταξιδεύει το κοινό σε έναν κόσμο όπου προηγμένα ρομπότ «ανασταίνουν» αγαπημένα πρόσωπα μέσω αναμνήσεων, αναδεικνύοντας καίρια ερωτήματα για την ταυτότητα, την απώλεια και τις ανθρώπινες σχέσεις.

Πάτρα

Οι ομιλητές στην ημερίδα: Χρήστος Στρέπκος, Διάνα Βουτυράκου, Λεωνίδας Γουδέλης, Αντώνης Μαυρόπουλος και Γιάννης Δεληγιάννης

Στην ημερίδα, που ξεκινά στις 19:30, συμμετέχουν διακεκριμένοι επιστήμονες και δημιουργοί: η Διάνα Βουτυράκου, επιστήμονας ρομποτικής με εξειδίκευση στη ρομποτική χειρουργική, o Αντώνης Μαυρόπουλος, Χημικός Μηχανικός, ειδικός στην κυκλική οικονομία και συγγραφέας του βιβλίου «Τεχνητή Νοημοσύνη: Άνθρωπος, Φύση, Μηχανές», ο Γιάννης Δεληγιάννης Αναπληρωτής Καθηγητής στο Τμήμα Τεχνών, Ήχου και Εικόνας του Ιονίου Πανεπιστημίου, ο Λεωνίδας Γουδέλης, μέλος της ακαδημαϊκής κοινότητας του Ιονίου Πανεπιστημίου, με αντικείμενο διδασκαλίας και έρευνας τις ψηφιακές τεχνολογίες, την καινοτομία και τις εφαρμογές στον πολιτισμό, και ο Χρήστος Στρέπκος, σκηνοθέτης και θεατρικός συγγραφέας.

Η συζήτηση υπόσχεται να αναδείξει τόσο τα οφέλη όσο και τις προκλήσεις της Τεχνητής Νοημοσύνης, διερευνώντας παράλληλα τον ρόλο της στον πολιτισμό και τις ανθρώπινες σχέσεις. Με ελεύθερη είσοδο, η εκδήλωση αποτελεί μοναδική ευκαιρία για στοχασμό και διάλογο σε ένα εξαιρετικά επίκαιρο θέμα.