Πάτρα: Ζητούν απαντήσεις από τον Αδωνι – Οι πολίτες ρωτούν μέσω της «Π» τον υπουργό Υγείας ΦΩΤΟ

Τι θα ζητούσαν πολίτες και ασθενείς από την κυβέρνηση να αλλάξει στο ΕΣΥ- Η σημερινή έλευση του κ. Γεωργιάδη στην Πάτρα προκάλεσε σφυγμομέτρηση της «Π»

Πάτρα «Γιατί δεν έρχεται κάποια μέρα, χωρίς προειδοποίηση στο ΤΕΠ, να δει τα ράντζα στους διαδρόμους;»

Ζητήσαμε λοιπόν από τους πολίτες που συναντήσαμε τις ερωτήσεις τους, για να τις μεταφέρουμε μέσω του ρεπορτάζ που διάβάζετε στον υπουργό, Με την ελπίδα, όχι μόνο να το διαβάσει και ο ίδιος, αλλά και να δώσει απαντήσεις! Για να δούμε…

Ο κ. Παπασπυρόπουλος επισημαίνει ότι οι ελλείψεις στο υγειονομικό προσωπικό είναι μεγάλες και δημιουργούν προβλήματα στο ίδιο το σύστημα της δημόσιας υγείας: «Εχουμε πληρότητα παθολογικών κλινικών στο 200 και 300% και το υπουργείο προκηρύσσει ελάχιστες θέσεις ιατρών και νοσηλευτικού προσωπικού. Πώς λοιπόν θα αντιμετωπιστεί αυτή η πίεση; Πώς θα εξυπηρετηθούν οι ασθενείς και πώς θα βοηθήσουμε το έργο των ιατρών;»

Ο κ. Ιορδάνης, συνταξιούχος έμπορος, υπογραμμίζει την κατάσταση που βρίσκονται τα ογκολογικά τμήματα, που υστερούν σε προσωπικό και υποδομές: «Καλύπτουν ολόκληρη την Περιφέρεια της Δυτικής Ελλάδας και όμως έχουν μηχανήματα εκτός λειτουργίας. Μάλιστα κάποια από αυτά, έχουν βλάβη εδώ και χρόνια και δεν επιδιορθώνονται. Θα φτιαχτούν και πότε; Παρακαλώ να του πείτε να μας ενημερώσει με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα!»

Πάτρα

“Είναι καλή η αντιμετώπιση εδώ”, λένε η Ιουλία και ο Χρήστος Κανελλόπουλος

Η Δέσποινα Στελλάτου, μητέρα δύο παιδιών, σημειώνει: «Είναι δυνατόν να έρχεται ο υπουργός Υγείας στην Πάτρα τόσες πολλές φορές και να μη δίνει επιτέλους λύση, στα πολλαπλά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Καραμανδάνειο; Και εκεί οι διοικητές του, τι θα του πουν όταν τον υποδεχθούν; Ότι όλα είναι καλά; Ή θα αρκεσθούν στις αόριστες υποσχέσεις του; Μιλάμε για απίστευτη υποκρισία, αναλγησία, αλλά και εμπαιγμό προς την Πάτρα! Αίσχος!».

Ο Κώστας Στεργιόπουλος ρωτάει τον κ. Γεωργιάδη: «Γιατί κύριε υπουργέ το Νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος παραμένει κλειστό ακόμα; Εχει γίνει κάποια ενέργεια για την επαναλειτουργία του;».

Ο Αλέξανδρος Τριαντόπουλος είναι συνταξιούχος του χώρου Υγείας και ρωτάει: «Γιατί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου παραμένουν κλειστές 4 χειρουργικές αίθουσες, όταν θα μπορούσαν να γίνονται σε αυτές πρωινά δωρεάν χειρουργεία; Γιατί φθάσαμε να διενεργούνται απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία; Πώς μπορούν να ανταποκριθούν οι ασθενέστερες οικονομικά τάξεις;».

Πάτρα

“Στην Γερμανία δεν συμβαίνουν αυτά”, λένε η Κ. Δουλάμη και ο Ν. Τόγκας

Η κυρία Αριστέα είναι συγγενής καρκινοπαθούς και με έντονη αγανάκτηση αναρωτιέται: «Τι να ρωτήσω τον κ. Γεωργιάδη; Μήπως και θα ασχοληθεί μαζί μας για να μας απαντήσει; Γιατί μία καρκινοπαθής, θα πρέπει να βρει ραντεβού στο Νοσοκομείο Ρίου για ακτινοβολίες, μετά από 3 και 4 μήνες; Αν στη θέση κάποιας ασθενούς ήταν ένα δικό του πρόσωπο, θα το ανεχόταν; Οχι βέβαια…».

Πάτρα

“Γιατί αυξήθηκε η ασφαλιστική εισφορά”, ρωτάει ο κ. Μαλλιάς

Ο Δρ. Θεόδωρος Μαλλιάς αναρωτιέται: «Για ποιο λόγο έχουν αυξηθεί σε τέτοιο βαθμό οι συμμετοχές των ασφαλισμένων στα φάρμακά τους; Είναι ανεπίτρεπτες αυτές οι μεγάλες αυξήσεις, που είναι κατά πολύ πολλαπλάσιες του πληθωρισμού. Εχει κάποιο σχέδιο για το θέμα αυτό και αν ναι, τι προτίθεται να κάνει;».

«Γιατί δεν έρχεται κάποια μέρα, χωρίς προειδοποίηση στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, να δει τα ράντζα στους διαδρόμους;», ρωτάει με νόημα, ο κ. Σπυρόπουλος και προσθέτει: «Παραμένουν οι άρρωστοι εκεί, για 5 και 6 μέρες! Υποφέρουν! Φαντάζομαι τώρα που θα έρθει θα τα έχουν… μαζέψει! Κοροϊδία!».