Αποχαιρετισμός στον Λευτέρη – Λαοκράτη Χαλβατζή: Μια ζωή αφιερωμένη στους αγώνες της Αριστεράς

Ο Λευτέρης – Λαοκράτης Χαλβατζής, ένας ακούραστος αγωνιστής της Αριστεράς και υπέρμαχος της δημοκρατίας, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών. Με πολύχρονη πολιτική δράση, εξορία κατά τη δικτατορία και αφοσίωση στους κοινωνικούς αγώνες, άφησε ανεξίτηλο το αποτύπωμά του στον προοδευτικό χώρο.

 

Αποχαιρετισμός

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών ο Λευτέρης – Λαοκράτης Χαλβατζής, ένας ακούραστος αγωνιστής της Αριστεράς, που σημάδεψε με την παρουσία του τους πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες στην Ελλάδα. Με πολυετή δράση σε κόμματα και κινήματα, αλλά και χρόνια εξορίας κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ο Χαλβατζής υπήρξε σύμβολο ανιδιοτελούς πολιτικής δράσης και αφοσίωσης στις αρχές της δημοκρατίας και του σοσιαλισμού.

Μια ζωή στον αγώνα για τη δημοκρατία

Ο Λευτέρης – Λαοκράτης Χαλβατζής ξεκίνησε την πολιτική του πορεία το 1962 μέσα από τη Νεολαία της ΕΔΑ και αργότερα τη Νεολαία Λαμπράκη. Διετέλεσε στέλεχος του παράνομου ΚΚΕ, του ΚΚΕ Εσωτερικού, της ΕΑΡ, του Συνασπισμού και της ΑΕΚΑ, ενώ υπηρέτησε ως δημοτικός σύμβουλος Θεσσαλονίκης από το 1983 έως το 1990.

Κατά τη διάρκεια της δικτατορίας συνελήφθη, φυλακίστηκε και εξορίστηκε για πέντε χρόνια στη Γυάρο και τη Λέρο. Το 1973, μετά την καταστολή της εξέγερσης του Πολυτεχνείου στη Θεσσαλονίκη, συνελήφθη εκ νέου από την Ασφάλεια.

Αποχαιρετισμοί από τον πολιτικό κόσμο

Ο Φώτης Κουβέλης, σε δήλωσή του, τον χαρακτήρισε «έντιμο και ανιδιοτελή πολίτη» που υπηρέτησε τις ιδέες του με ειλικρίνεια και συνέπεια, τονίζοντας ότι η μνήμη του θα μείνει ζωντανή.

Ο Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αντιστασιακών (ΣΦΕΑ) 1967-1974 εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια προς τους οικείους του, αποτίοντας φόρο τιμής σε έναν από τους συνεπείς αγωνιστές της αντιδικτατορικής πάλης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

24 προσαγωγές για λαθρεμπόριο καπνικών προϊόντων, επιχείρηση και στη Δυτική Ελλάδα

Τι αλλάζει από σήμερα σε προσφορές και εκπτώσεις στα Σούπερ Μάρκετ

Καιρός: Μυρίζει άνοιξη με άνοδο της θερμοκρασίας, η πρόγνωση για την Πάτρα

Τέμπη: Επτά συλλήψεις για τα επεισόδια στο Σύνταγμα, τραυματίστηκαν αστυνομικοί

Η δημοσκόπηση της GPO μετά τις συγκεντρώσεις: Πτώση για όλα τα κόμματα

Πάτρα: Ξανά στους δρόμους για τα Τέμπη – Κινητοποίηση στην πλατεία Γεωργίου ΦΩΤΟ

Στις Βρυξέλλες σήμερα ο πρωθυπουργός για Ουκρανία και άμυνα

«Θαύμα» της ΑΑΔΕ στις Απόκριες: Οκταπλάσιες αποδείξεις στην Πάτρα μετά την εμφάνιση ελεγκτών