Γιώργος Δημητρόπουλος: Η «Π» αποκαλύπτει σήμερα την ιστορία του Αχαιού μάνατζερ – Ο Αντετοκούνμπο έχασε τον άγγελό του
Ο Γιώργος Δημητρόπουλος ήταν αγαπητός και στους αθλητικούς δημοσιογράφους. Συνάδελφοι από την Αθήνα μας μετέφεραν ότι «πάντα σήκωνε το τηλέφωνο και πάντα βοηθούσε με χρήσιμες πληροφορίες και με συνεντεύξεις παικτών, χωρίς να ζητήσει ποτέ ανταλλάγματα».
Στη ζωή υπάρχουν μάχες που πρέπει να της δώσεις μέχρι τέλους, ανεξάρτητα από το αν οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος σου.
Μια τέτοια μάχη έδωσε και ο Γιώργος Δημητρόπουλος, ο οποίος πάλεψε για δύο ολόκληρα χρόνια με το θεριό του καρκίνου κι έφυγε από τη ζωή σε ηλικία μόλις 50 ετών, σκορπώντας θλίψη όχι μόνο στην ελληνική αθλητική «οικογένεια», την οποία υπηρετούσε από διάφορα μετερίζια από νεαρή ηλικία, αλλά και στους φίλους και στους συγγενείς του στο Μάνεσι, τον τόπο καταγωγής του.
Αυτοδημιούργητος, αποφασιστικός, με πτυχίο στα Οικονομικά, πέτυχε το μεγάλο τρίποντο όχι μόνον στην καριέρα του στον χώρο της εκπροσώπης αθλητών, αλλά και στη ζωή του, με τη μεταπήδηση του Γιάννη Αντετοκούνμπο στο ΝΒΑ και στους Μιλγουόκι Μπακς. Είναι χαρακτηριστικό, μάλιστα, ότι ο Γ. Δημητρόπουλος ήταν από εκείνους που άσκησαν πιέσεις σε παλιότερες κυβερνήσεις και στον Δήμο Ζωγράφου για να «σπρώξουν» τις διαδικασίες για να αποκτήσουν τα μέλη της οικογένειας Αντετοκούνμπο την ελληνική ιθαγένεια. Η προσπάθεια στέφθηκε από επιτυχία και ο αείμνηστος δήμαρχος Ζωγράφου Κώστας Καλλίρης έλυσε τον «γόρδιο δεσμό».
Ο «Κατσέπας» και η ιστορία της οικογένειας
Η οικογένεια Δημητρόπουλου είναι γνωστή στο Μάνεσι με την ονομασία «Κατσέπας». Ο πατέρας Αντώνης Δημητρόπουλος, παλιός διαιτητής ποδοσφαίρου όταν ζούσε στην Πάτρα, αλλά και συνταξιούχος του ΟΤΕ, ζει μόνιμα στη Γλυφάδα και τα καλοκαίρια επιστρέφει στο Μάνεσι, συναντώντας τον αδερφό του, Βασίλη, ο οποίος είχε το θλιβερό καθήκον να αναλάβει τις ετοιμασίες για τη σημερινή (5 μ.μ.) ταφή στο χωριό των Καλαβρύτων. Δυστυχώς και η μητέρα του Γιώργου Δημητρόπουλου, Ολυμπία έφυγε πριν από λίγα χρόνια από τη ζωή, χτυπημένη από την ίδια νόσο που ταλαιπώρησε τον γιό της.
Κυνηγός ταλέντων από μικρή ηλικία
Ο Αντώνης Δημητρόπουλος είχε διατελέσει πρόεδρος της Ευρυάλης Γλυφάδας, εκεί όπου πρωτοέπαιξαν μπάσκετ τα παιδιά του, ο Γιώργος και Αγγελος Δημητρόπουλος, με τον δεύτερο να τον κερδίζει το μπέιζμπολ (συνεχίζει ως προπονητής). Αντίθετα, ο Γιώργος Δημητρόπουλος αντιλήφθηκε από μικρός ότι θέλει να κάνει πράγματα στο μπάσκετ, ξεκινώντας από το κοουτσάρισμα και καταλήγοντας κυνηγός ταλέντων, ιδρυτικό μέλος και πρόεδρος της «Octagon» (εταιρείας που εκπροσωπεί τον Γιάννη Αντετοκούνμπο και δεκάδες άλλους πρωτοκλασάτους αθλητές, όπως οι Παπαλουκάς, Ζήσης, Πρίντεζης, κ.ά.), αλλά και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας των μάνατζερ, γνωρίζοντας 6 συνολικά γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γερμανικά, ισπανικά, γαλλικά και ιταλικά)!
Ετοιμαζόταν για μεταμόσχευση στο «Memorial»
Τα χαμόγελα, όμως, από τη μεταγραφή του «Giannis» στο ΝΒΑ (μια επιτυχία που είχε αποκαταστήσει και οικονομικά τον Γιώργο Δημητρόπουλο και την οικογένειά του), δεν κράτησαν πολύ. Η έλευση της αρρώστιας ήρθε για να ταλαιπωρήσει επί διετία τον αχαιό ατζέντη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ετοιμαζόταν για ειδική μεταμόσχευση του ήπατος στο «Memorial», όταν σε εξετάσεις που προηγήθηκαν διαπιστωθηκε ότι το κακό είχε εξαπλωθεί σε όλο του το σώμα. Εδωσε με αξιοπρέπεια τη μάχη μέχρι τέλους και κατέληξε, βρισκόμενος στην κορυφή του αθλητικού Ολύμπου, αφήνοντας πίσω του τη σύζυγό του και τα δυο μικρά παιδάκια τους, αλλά και μια σπουδαία παρακαταθήκη στον χώρο των μάνατζερ παικτών.
Οι μνήμες του κ. Ανδρέα Φούρα για τον Γιώργο Δημητρόπουλο
Βαθιά συγκινημένος από τη μεγάλη απώλεια και ο πρώην υπουργός Αθλητισμού και τέως δήμαρχος Πατρέων Ανδρέας Φούρας, ο οποίος, ως γνωστόν, κατάγεται από το Μάνεσι. «Είμαστε όλοι συντετριμμένοι. Τι να πει κανείς για τον Γιώργο Δημητρόπουλο; Πεισματάρικο παιδί, καλός επιστήμονας στα Οικονομικά, έφτιαξε ένα μεγάλο γραφείο και είχε πολλές διασυνδέσεις στην Ευρώπη και σε όλον τον κόσμο. Αγαπούσε πολύ το μπάσκετ και θυμάμαι ότι με πίεζε να φτιάξω υπαίθριο γήπεδο στο Μάνεσι για να παίζουν τα παιδιά της περιοχής. Ερχόταν συνεχώς στο υπουργείο και στο τέλος τα κατάφερε».
Η εξόδιος ακολουθία θα γίνει σήμερα στις 10:30 π.μ. στον ιερό ναό Αγίας Τριάδας στην Ανω Γλυφάδα και η ταφή θα γινει σε στενό οικογενειακό κύκλο στο Μάνεσι. Αντί στεφάνων, επιθυμία της οικογένειας είναι να στηριχθεί η Κιβωτός του Κόσμου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News