Κρίσιμες ώρες για τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο: – Τι ζητά η οικογένεια του
Οι γιατροί κάνουν λόγο για δύσκολη μάχη, με την υγεία του να μην παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Ο 83χρονος δεν έχει διασωληνωθεί και έχει περιορισμένη επαφή με το περιβάλλον.
Σε κρίσιμη κατάσταση παραμένει η υγεία του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που νοσηλευέται για έβδομη μέρα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου Υγεία.
Οι γιατροί κάνουν λόγο για δύσκολη μάχη, με την υγεία του να μην παρουσιάζει σημάδια βελτίωσης. Ο 83χρονος δεν έχει διασωληνωθεί και έχει περιορισμένη επαφή με το περιβάλλον.
Η οικογένειά του βρίσκεται στο πλευρό του, ενώ υπάρχει έντονο παρασκήνιο για το ζήτημα της τελετής και της ταφής του, όταν συμβεί το μοιραίο.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες του LIVE NEWS, o τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος θα ταφεί στα πρώην βασιλικά ανάκτορα στο Τατόι, δίπλα στον πατέρα του Παύλο και τη μητέρα του Φρειδερίκη. Εκεί βρίσκονται επίσης οι τάφοι των βασιλέων Γεωργίου Α’ και Όλγας, της πριγκίπισσας Αλεξάνδρας, της πριγκίπισσας Μαρίας και της μικρής βασιλοπούλας Όλγας.
Στο μεταξύ, σειρά από δημοσιεύματα, κάνουν λόγο για συζητήσεις των παιδιών του, με εκπροσώπους της Πολιτείας ώστε να ταφεί με τιμές αρχηγού κράτους στη Μητρόπολη της Αθήνας. Όπως επισημαίνουν κύκλοι από το περιβάλλον του άλλοτε μονάρχη, αν δεν καταφέρει να βγει νικητής από τη μάχη που δίνει, θα πρέπει να γίνει κηδεία δημοσία δαπάνη με τιμές αρχηγού κράτους, αφού όπως τονίζουν ο Κωνσταντίνος υπήρξε στο παρελθόν, ο πρώτος πολίτης της χώρας.
Οι συζητήσεις βρίσκονται σε εξέλιξη ωστόσο, κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολο να γίνει, αφού το Σύνταγμα της χώρας δεν αναγνωρίζει τίτλους τιμής για την βασιλική οικογένεια. Το πολίτευμα άλλαξε το 1974, με τον Κωνσταντίνο να μην διαθέτει την ελληνική υπηκοότητα, πέρα από ένα διαβατήριο χρονολογίας του 1983, που εκδόθηκε από τη Δανία, που είναι η χώρα της συζύγου του.
Οι στενοί συγγενείς του αγωνιούν και προσεύχονται
Όλα τα αγαπημένα πρόσωπα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου βρίσκονται στην Αθήνα δίπλα στα παιδιά και τη γυναίκα του. Η αδερφή του Σοφία, ήρθε από την Ισπανία και μαζί με τους γιους του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου πήγε να προσευχηθεί στο παρεκκλήσι της Μητρόπολης Εκεί όπου λίγο αργότερα έφτασαν ο μικρότερος γιος του Φίλιππος, με τη σύζυγό του Νίνα Φλορ, η γυναίκα του Νικολάου Τατιάνα Μπλάτνικ και η Μαρί Σαντάλ που του χάρισε πέντε εγγόνια.
Πριν από ένα και πλέον χρόνο ο τέως βασιλιάς έκανε μια από τις τελευταίες δημόσιες εμφανίσεις του, στο γάμο του γιου του Φίλιππου στη Μητρόπολη Αθηνών. Ακολούθησε η περιπέτεια με τον κοροναϊό που επιβάρυνε την υγεία του και το περασμένο καλοκαίρι, η πώληση της έπαυλης στο Πόρτο Χέλι σε Βούλγαρο επιχειρηματία, καθώς ο ίδιος δεν μπορούσε να την επισκέπτεται.
Μετά από πέντε και πλέον δεκαετίες ο τέως βασιλιάς έγινε για λόγους υγείας και πάλι μόνιμος κάτοικος Αθηνών. Για χρόνια μετα το δημοψήφισμα και την κατάργηση της μοναρχίας στη χώρα, ο ίδιος δεν έδειχνε να έχει συμβιβαστεί. Οι δηλώσεις του, από το Λονδίνο για τη βασιλική περιουσία και όχι μόνο, προκαλούσαν κατά διαστήματα αντιδράσεις και τάραζαν τα λιμνάζοντα νερά στην κεντρική πολιτική σκηνή.
Για 20 και πλέον χρόνια υποστήριζε πως ζούσε εξόριστος, αφού όπως έλεγε η ελληνική δημοκρατία δεν του επέτρεπε να επιστρέψει. Ο γιος του Νικόλαος πάντως είχε δώσει μια άλλη εκδοχή στο CNN. «Δεν μας απαγορεύτηκε ποτέ να έρθουμε στη χώρα μου. Ο πατέρας μου πήρε μία απόφαση μετά το δημοψήφισμα να αφήσει τη δημοκρατία να προκόψει και να μη φανεί παρεμβατικός», είχε δηλώσει.
Το 1981 ο θάνατος της μητέρας του Φρειδερίκης και η ταφή της στο Τατόι είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στην Ελλάδα της τότε εποχής για μέρες. Στις 12 Φεβρουαρίου ο έκπτωτος μονάρχης έσκυβε για να φιλήσει το χώμα που αναπαύονταν οι πρόγονοί του. Μια μέρα όπως έλεγε τότε θα ερχόταν η στιγμή και για εκείνον…
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News