Μέχρι το τέλος Νοεμβρίου ολόκληρη η Πατρών–Πύργου: Δεσμεύσεις Δήμα και Ταχιάου για πλήρη παράδοση του αυτοκινητόδρομου

Σαφείς δεσμεύσεις για την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πατρών–Πύργου έως τον Νοέμβριο 2025 παρείχαν οι Υπουργοί Χρίστος Δήμας και Νίκος Ταχιάος, κατά τη διάρκεια ευρείας σύσκεψης με την “Ολυμπία Οδό” και εκπροσώπους κατασκευαστικών εταιρειών.

τέλος

Η ολοκλήρωση του νέου αυτοκινητόδρομου Πατρών–Πύργου εντός των συμφωνημένων χρονοδιαγραμμάτων αποτελεί κεντρική κυβερνητική προτεραιότητα, όπως ξεκαθάρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρίστος Δήμας, στη διάρκεια σημερινής σύσκεψης στο Κέντρο Ελέγχου της Ολυμπίας Οδού στο Ρίο, παρουσία του υφυπουργού Νίκου Ταχιάου, βουλευτών, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης και των τριών κατασκευαστικών εταιρειών (ΑΚΤΩΡ, AVAX, ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ).

Ο κ. Δήμας ανέφερε ότι:

  • Στα τέλη Ιουλίου θα παραδοθούν στην κυκλοφορία τα 65 χλμ. από Αλισσό έως Πύργο,
  • Ενώ μέχρι το τέλος Νοεμβρίου θα παραδοθούν και τα τελευταία 10 χλμ. από Μιντιλόγλι έως Αλισσό, ολοκληρώνοντας πλήρως τον αυτοκινητόδρομο.

Όπως τόνισε: «Η νέα “Ολυμπία Οδός” θα ξεπεράσει τα 275 χλμ και θα αποτελέσει έναν από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της χώρας. Προτεραιότητά μας είναι η οδική ασφάλεια, ειδικά σε περιοχές όπως η Δυτική Πελοπόννησος, όπου τα τελευταία χρόνια καταγράφονται πολλά, συχνά θανατηφόρα, τροχαία ατυχήματα».

Δήμας για Πατρών – Πύργου: «Κλείδωσε» η παράδοση τμημάτων της, όλα ανοιχτά για το τρένο ΣΥΝΕΧΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ – ΒΙΝΤΕΟ

Ο υπουργός επεσήμανε επίσης πως η πολιτεία ανταποκρίνεται και στα αιτήματα της τοπικής κοινωνίας, υπογράφοντας πρόσφατα αποφάσεις για:

  • Ασφαλτοστρώσεις σε Άραξο, Γαστούνη, ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας, Αρχαία Ολυμπία και Κυλλήνη
  • Προώθηση των παράπλευρων οδικών δικτύων,
  • Και 14 αντιπλημμυρικές παρεμβάσεις κατά μήκος του έργου.

Ο κ. Δήμας έκανε ειδική αναφορά στη στελέχωση των υπηρεσιών για την πλήρη λειτουργικότητα του δρόμου από την πρώτη μέρα παράδοσης, ενώ επανέλαβε την κυβερνητική δέσμευση για τη νέα σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα–Πάτρα, επισημαίνοντας ότι η Ολυμπία Οδός έχει ήδη αναλάβει συγκεκριμένες υποστηρικτικές υποχρεώσεις για την υλοποίησή της.

Απαντώντας σε ερωτήσεις για το τμήμα Πύργος–Καλό Νερό–Τσακώνα, ο υπουργός τόνισε ότι βρίσκεται στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς, με την χρηματοδότηση να εξετάζεται ήδη από κοινού με τους αναδόχους.

Τέλος, μιλώντας για την κλιματική κρίση, ο κ. Δήμας ξεκαθάρισε ότι «η ανθεκτικότητα και βιωσιμότητα των υποδομών αποτελεί βασική προτεραιότητα, με επεμβάσεις και σχεδιασμό που ανταποκρίνονται στις νέες συνθήκες».

Ο υφυπουργός Υποδομών Νίκος Ταχιάος, από την πλευρά του, χαρακτήρισε το έργο της Πατρών–Πύργου «μια υπόθεση που αναστήθηκε πολιτικά και τεχνικά από τις κυβερνήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη», σημειώνοντας πως «το να ξεκινάς ένα έργο και να είσαι αυτός που το εγκαινιάζει, είναι σπάνια τιμή και ευθύνη».

Ολοκληρώνοντας, δήλωσε: «Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου 2025, θα έχουμε έναν πλήρως λειτουργικό, σύγχρονο και ασφαλή αυτοκινητόδρομο, παραδομένο στους πολίτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο καιρός σήμερα 31/03 με βροχές και καταιγίδες, οι «κόκκινες» περιοχές σύμφωνα με την ΕΜΥ

«Ψήνεται» ένα δύσκολο Πάσχα: Η τιμή του παραδοσιακού οβελία, ποιοι παράγοντες την επηρεάζουν

ΕΑΠ: Επιβεβαίωση της «Π» μετά από πέντε μήνες για υποκλοπή στοιχείων φοιτητών, τι λέει ο Πρύτανης

Δυτική Ελλάδα: Σε εξέλιξη δύο ΕΔΕ για καταγγελίες σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος υψηλόβαθμων στελεχών της εκπαίδευσης

Νέα Υόρκη: Δείτε την παρέλαση της Ομογένειας στην 5η Λεωφόρο, τελετάρχης ο Μητροπολίτης Πατρών ΒΙΝΤΕΟ