Το παλάτι ζήτησε το μενού του Λαζάρου με το φιλέτο χριστόψαρου!

Τόσο πολύ τους άρεσε το φαγητό στο δείπνο στο Προεδρικό Μέγαρο την 25η Μαρτίου για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, καθώς όπως αποκάλυψε ο Λευτέρης Λαζάρου που επιμελήθηκε όλο το μενού, το Μπάκιγχαμ του ζήτησε τις συνταγές των πιάτων που σερβιρίστηκαν.

“Ήθελαν τις συνταγές από όλο το μενού και αυτό μας κάνει περήφανους”, δήλωσε χαρακτηριστικά ο γνωστός σεφ και ο πρώτος Έλληνας που βραβεύτηκε με αστέρι Michelin, μιλώντας στο “Πρώτο Πρόγραμμα” της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, σημειώνοντας παράλληλα πως και οι υπόλοιποι προσκεκλημένοι έμειναν εντυπωσιασμένοι από τα ελληνικά φαγητά του τραπεζιού.

Παράλληλα, ο Λευτέρης Λαζάρου επισήμανε ότι η αναγνώριση αυτή “έχει μεγάλη σημασία για τη χώρα μας, για τα προϊόντα μας”, ενώ αναφερόμενος στις αντιδράσεις που είδε από τους προσκεκλημένους, υπογράμμισε πως “τα μάτια του ανθρώπου δεν λένε ποτέ ψέματα και καταλαβαίνω από το βλέμμα του”. Ο γνωστός σεφ, είχε αναφερθεί ξανά στις εντυπώσεις των προσκεκλημένων από το μενού, αποκαλύπτοντας πως ο πρίγκιπας Κάρολος εκφράστηκε με πολύ θερμά λόγια για το κυρίως πιάτο, καθώς του άρεσε ιδιαίτερα.

Σας θυμίζουμε το μενού στο Προεδρικό εκείνο το βράδυ:

Συγκεκριμένα, το καλωσόρισμα είχε μπισκότο ζυμωμένο με μελάνι σουπιάς, κρέμα λευκού ταραμά και αυγά ψαριού.

Ακολούθησε, ως πρώτο πιάτο, σούπα κακαβιά με πεσκανδρίτσα από την Εύβοια, σέλινο, μυρώνια, καυκαλήθρες και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Καλαμάτας.

Το δεύτερο πιάτο ήταν ένας κιμάς γαρίδας σε ζωμό θαλασσινών, τυλιγμένος σε φύλλο λάχανου, αρωματισμένος με κιτρινόριζα και κρόκο Κοζάνης.

Το κυρίως πιάτο φιλέτο χριστόψαρου με πουρέ από χειμωνιάτικες ρίζες και τοματίνια Κρήτης, ενώ το επιδόρπιο περιλαμβάνει λευκή σοκολάτα με μαστίχα Χίου και κρέμα αρωματισμένη με μπαχαρικά και φιστίκια Αιγίνης.