Αεροδρόμιο Αράξου: «Αναγκαστική προσγείωση» σε ιδιώτη επενδυτή

Δημοσιεύτηκε, από το «Υπερταμείο», πρόσκληση ενδιαφέροντος και προσφορών για τεχνικό σύμβουλο στην παραχώρηση των 22 περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας, μεταξύ των οποίων και της Δυτικής Αχαΐας, αν και χαμηλής κίνησης.

αεροδρόμιο

Δημοσιεύτηκε αργά το βράδυ της Πέμπτης από το Υπερταμείο, η πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος και υποβολής προσφορών, για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου, που θα βοηθήσει στην παραχώρηση σε ιδιώτες επενδυτές, των 22 περιφερειακών αεροδρομίων, μεταξύ των οποίων είναι και ο Αραξος.

Υπάρχουν αεροδρόμια που θεωρούνται χαμηλής κίνησης, σε όχι ιδιαίτερα τουριστικές περιοχές και δύσκολο για τον λόγο αυτό να προσελκύσουν επενδυτές που θα είναι διατεθειμένοι να επενδύσουν σημαντικά ποσά, ενώ σε κάποια εμπλέκεται ο στρατιωτικός παράγοντας και άλλα χρειάζονται εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και αναβάθμισης.
Ολα τα παραπάνω χαρακτηριστικά συγκεντρώνει το αεροδρόμιο Αράξου, το οποίο μάλλον θα προσφερθεί «πακέτο» μαζί με κάποια ομάδα από τα 22 αεροδρόμια. Κι αυτό γιατί οι ελλείψεις σε επίπεδο υποδομών, συντήρησης και εξοπλισμού είναι πολύ μεγάλες, παρά τις κατά καιρούς εκκλήσεις των αρμοδίων παραγόντων προς την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Δημοσιογραφικές πηγές αναφέρουν ότι σε κάποιες περιπτώσεις, το προσωπικό αναγκάζεται να κάνει έξοδα συντήρησης με δικά του έξοδα, προκειμένου το αεροδρόμιο να παρουσιάζει μια υποτυπωδώς ευπρεπή εικόνα προς τους χιλιάδες ξένους τουρίστες που διέρχονται από αυτό κάθε καλοκαίρι.

Ωστόσο, υπάρχουν και πολύ πιο σοβαρές ελλείψεις που έχουν να κάνουν με την ασφάλεια του αεροδρομίου, όπως π.χ. το ότι οι μισοί πυλώνες φωτισμού της πίστας είναι καμένοι ή έχουν άλλα τεχνικά προβλήματα.

Επίσης οι γεννήτριες ασφαλείας χρήζουν άμεσης επισκευής, γιατί δεν εκκινούν αυτόματα σε περίπτωση διακοπής της ηλεκτροδότησης. Υπάρχουν και άλλα προβλήματα συντήρησης εξοπλισμού και του κτιρίου, με τον φωτισμό στον εσωτερικό και στον περιβάλλοντα χώρο να μην λειτουργεί στο 100%, ενώ η συντήρηση του πρασίνου δεν έχει γίνει τα τελευταία χρόνια και μια έκταση 250 στρεμμάτων έχει μετατραπεί σε ζούγκλα. «Κάθε καλοκαίρι περνούν 1.200 άτομα. Δεν γίνεται να μην συντηρείς τις υποδομές οι οποίες φέρνουν έσοδα στο κράτος», αναφέρουν στην «Π» γνώστες της κατάστασης που επικρατεί στο αεροδρόμιο.