H απίστευτη ιστορία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη και η εξομολόγησή της στην «Π»
H Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία, καθώς σε ηλικία 38 ετών και 148 ημερών, έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία βαδίστρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση!
Φανταστείτε ότι έχετε πάει σε ένα τσιπουράδικο και ξεκινούν να έρχονται οι πρώτοι μεζέδες. Η κοπέλα που σερβίρει είναι εξαιρετική στη δουλειά της και μέσα σε λίγα λεπτά έχει κερδίσει τους πελάτες με την ευγένεια και την άμεση εξυπηρέτηση. Ακολουθούν τα τσίπουρα, κι άλλοι μεζέδες και γενικά η βραδιά κυλάει υπέροχα.
Μετά από λίγες ημέρες, ενώ παρακολουθείτε τους Ολυμπιακούς Αγώνες στην τηλεόραση, η κάμερα εστιάζει σε ένα κορίτσι που σας φαίνεται πολύ γνωστό.
Είναι Ελληνίδα και κατέκτησε την 8η θέση στα 20 χιλιόμετρα βάδην. Μετά από λίγο, η ίδια παίρνει την 4η θέση στο Παγκόσμιο και χθες το χρυσό στα 35 χλμ. στο Ευρωπαϊκό! Έχετε σπάσει το κεφάλι σας για να θυμηθείτε από πού την ξέρετε. Μα ναι! Είναι η κοπέλα που εργαζόταν στο τσιπουράδικο, αλλά πώς είναι δυνατόν;
Πώς γίνεται να απασχολείται για ώρες καθημερινά στην οικογενειακή επιχείρηση και παράλληλα να βρίσκει χρόνο να προπονείται φτάνοντας σε ένα τόσο υψηλό επίπεδο; Είναι σίγουρο ότι έχουν αναρωτηθεί πολλοί από τους πελάτες του τσιπουράδικου «Το στέκι της Γιώτας» στην Καρδίτσα.
H Αντιγόνη Ντρισμπιώτη έγραψε ιστορία, καθώς σε ηλικία 38 ετών και 148 ημερών, έγινε η μεγαλύτερη σε ηλικία βαδίστρια που κατακτά χρυσό μετάλλιο σε μια μεγάλη διοργάνωση!
Η ελληνίδα πρωταθλήτρια πέρασε τα παιδικά της χρόνια στο μαγαζί μαζί με τις τρεις αδελφές της. Εκεί διάβαζαν, έτρωγαν, έπαιζαν και αργότερα δούλευαν.
Στα 33 της πήρε μέρος για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο παίρνοντας την 15η θέση στο ίδιο αγώνισμα. Τέσσερα χρόνια αργότερα, στο Τόκιο ήταν η στιγμή της. Στέφθηκε 8η Ολυμπιονίκης και το όνειρό της πραγματοποιήθηκε, αλλά ήταν μόνο η αρχή.
«Στους δεύτερους Ολυμπιακούς Αγώνες, ο στόχος μου δεν ήταν μία συμμετοχή ακόμα. Ο στόχος μου ήταν η διάκριση. Δούλεψα πολύ σκληρά, κέρδισα το Ευρωπαϊκό, πήγα πολύ ψηλά. Σκεφτείτε ότι είμαι 38 ετών και τρέχω από τα 15 μου. Ποτέ δεν είναι αργά για να πετύχεις κάτι σπουδαίο. Σε μένα δεν έτυχε. Δούλεψα πολύ σκληρά για να το πετύχω. Είχα πολύ μεγάλη στήριξη από τον προπονητή μου. Και ψυχολογική και ηθική. Με συμβούλευε για πολλά πράγματα. Ήμουν πολύ συγκεντρωμένη. Γενικά, είμαι πολύ καλά στη ζωή μου σε προσωπικό επίπεδο και μέσα μου. Οπότε, σ’ αυτό το κομμάτι είμαι πολύ συγκροτημένη. Όταν υπήρχε κάτι που προσπαθούσε να με ρίξει, ερχόταν κάτι άλλο που με ανέβαζε», είχε εξομολογηθεί η πρωταθλήτρια Ευρώπης στην «Π» και πρόσθεσε:
«Παίζει πολύ μεγάλο ρόλο το περιβάλλον σου. Οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου. Όταν υπάρχει αρνητική ενέργεια, όταν όλα είναι απέναντί σου, όταν υπάρχει μια καταθλιπτική εικόνα, δεν μπορείς να δουλέψεις έτσι. Δεν έχεις στόχους. Δεν πρέπει να αφήνεις ανούσια θέματα να σου αποσπούν την προσοχή. Πρέπει να βρεις την πραγματική ουσία των πραγμάτων.
Για εμάς τους αθλητές, αλλά και γενικότερα, παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η πειθαρχία. Πρέπει να την επιβάλλεις στον εαυτό σου, δεν γίνεται διαφορετικά. Αν έχεις στόχους, επιβάλλεις και πειθαρχία. Δεν αφήνεις τον εαυτό σου να παρασυρθεί από άλλα πράγματα».
Πολύ πριν μπει το κεφάλαιο «Ολυμπιακοί Αγώνες» στη ζωή της Αντιγόνης, είχε σταματήσει τον αθλητισμό για οκτώ ολόκληρα χρόνια, από το 2003 μέχρι το 2011! Αισθανόταν ότι δεν είχε στόχους, αλλά κάποια στιγμή όλα άλλαξαν.
«Είχα έναν φίλο που με πίστευε πάρα πολύ, με πίστευε πάρα πολύ η οικογένειά μου, ήταν και μια περίοδος που είχα χάσει πολλά κιλά και το έκανα και για το σώμα μου. Αισθανόμουν αδύναμη εκείνη την περίοδο και από κάπου έπρεπε να πιαστώ για να ανέβω ψυχολογικά. Έτσι ξεκίνησα ξανά. Είχα φτάσει 43 κιλά και άρχισα να έχω προβλήματα άλλου τύπου. Ηθελα να βοηθήσω τον εαυτό μου».
Για την Αντιγόνη το παν είναι να παλεύεις, να προσπαθείς. Να φροντίζεις καθημερινά το όνειρό σου και να εργάζεσαι γι’ αυτό. «Πρέπει να παλεύεις για το πιο απλό πράγμα μέχρι το πιο μεγάλο. Να το έχεις μπροστά σου και να το βλέπεις. Όταν το βλέπεις συνέχεια, κάποια στιγμή θα το πετύχεις το όνειρό σου. Να το βλέπεις και να εργάζεσαι γι’ αυτό. Αλλωστε για ποιο λόγο να ζεις, αν δεν έχεις έναν όνειρο, μία πυξίδα; Για να περνάμε τη μέρα μας άπραγοι;».
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News