Πάτρα: Το μπαλκόνι – μυστήριο της άνω πόλης!

Χάσκει αγέρωχο και αινιγματικό, στο κατά τα άλλα γκρεμισμένο κτίριο του, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των παρατηρητικών διαβατών – Που βρίσκεται;

μπαλκόνι

Θα μπορούσε να ήταν οφθαλμαπάτη ή ακόμα και… σουρεαλιστική σκηνή από ταινία του αείμνηστου Θεόδωρου Αγγελόπουλου… Κι όμως, είναι πραγματικότητα και το αντικρύζουν οι περισσότεροι διερχόμενοι πίσω από το Αρχαίο Ωδείο: Ενα μπαλκόνι-μυστήριο, που αν και …ημιγκρεμισμένο και δίχως καμία πρόσβαση, είναι έμφορτο από γλάστρες και φυτά! Τα οποία μάλιστα είναι φανερό ότι κάποιος τα περιποιείται, αφού παραμένουν ανθηρά! Το πιθανότερο βέβαια είναι να πρόκειται για τους γείτονες από τα διπλανά μπαλκόνια, αφού τα φυτά δεν ξεραίνονται ακόμα και τους καλοκαιρινούς μήνες με τις υψηλές θερμοκρασίες.

Το μπαλκόνι – μυστήριο της Πάτρας, βρίσκεται στην αρχή της περιοχής της άνω πόλης, επί της οδού Γεωργίου Ρούφου, λίγο πριν τη συμβολή της με την οδό Χαραλάμπη.

Χάσκει αγέρωχο και αινιγματικό, στο κατά τα άλλα γκρεμισμένο κτίριο του, μαγνητίζοντας τα βλέμματα των παρατηρητικών διαβατών! Για την ακρίβεια, είναι ό,τι έχει απομείνει από ολόκληρο το υπόλοιπο κτίριο, το οποίο έχει καταρρεύσει!

Χωρίς υπερβολή, ο συγκεκριμένος εξώστης έχει εξελιχθεί σε αξιοπερίεργο της συνοικίας και πολλοί είναι αυτοί οι διερχόμενοι που στέκουν να το χαζέψουν, ακόμα και να το φωτογραφήσουν!

ΑΓΝΩΣΤΗ Η ΣΤΑΤΙΚΗ ΤΟΥ ΕΠΑΡΚΕΙΑ

Βέβαια, πέρα από την περίεργη και αστεία του πλευρά, το θέμα έχει αναμφίβολα και τη σοβαρή.

Και αυτό, γιατί παραμένει άγνωστη η στατική επάρκεια του εναπομείναντος τμήματος του εξώστη, κάτι που ανησυχεί κάποιους περιοίκους, οι οποίοι μιλώντας στην «Π» κάνουν λόγο για την ανάγκη τεχνητής αποκόλλησης του από το υπόλοιπο κτίριο, από τη στιγμή που από κάτω ακριβώς διέρχονται ανυποψίαστοι διαβάτες και οδηγοί σταθμεύουν τα αυτοκίνητά τους.
Μάλιστα, αυτό είναι το δρομολόγιο που ακολουθούν πολλά παιδιά με τους γονείς τους τις πρωινές ώρες, κατά την μετάβασή τους προς το 4ο Δημοτικό Σχολείο το οποίο βρίσκεται τρία τετράγωνα πιο πάνω, αλλά και τις μεσημβρινές ώρες κατά την αποχώρησή τους με τη λήξη του προγράμματος διδασκαλίας.
Ο κύριος Νίκος, γείτονας της περιοχής, αναφέρει στην «Π» ότι είχε αποταθεί προφορικά στο παρελθόν στην Πολεοδομία, υποδεικνύοντας το σημείο και επισημαίνοντας τον κίνδυνο που ελλοχεύει, πλην όμως, όπως μας λέει, δεν έλαβε καμία απάντηση, ούτε είδε ή έμαθε ότι κάποιοι υπεύθυνοι πραγματοποίησαν σχετική αυτοψία.