Δυτική Αχαΐα: Η «τρύπα» στο ταμείο ίσως, τελικά, να ξεπερνά τα 8,5 εκατ. ευρώ
Το ακριβές ύψος της οφειλής είναι ακόμα άγνωστο κι αυτό γιατί ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, που έχουν πάρει «πράσινο» φως από τον Δήμο – μετά και το «πράσινο φως» και της Αποκεντρωμένης – για τη διαδικασία.
Το μεγαλύτερο «αγκάθι», που έχει να αντιμετωπίσει η νέα δημοτική αρχή της Δυτικής Αχαΐας είναι η οικονομική «τρύπα» που έχει η ΔΕΥΑ Δυμαίων και η οποία φαίνεται να φτάνει στα 8,5 εκατομμύρια ευρώ, όπως έχει ο αποκαλύψει η «Πελοπόννησος».
Το ακριβές ύψος της οφειλής είναι ακόμα άγνωστο κι αυτό γιατί ακόμα δεν έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος από ορκωτούς λογιστές, που έχουν πάρει «πράσινο» φως από τον Δήμο – μετά και το «πράσινο φως» και της Αποκεντρωμένης – για τη διαδικασία.
Οι οικονομικός έλεγχος ξεκίνησε, τελικά, από ακόμα πιο πίσω χρονικά και δεν αφορά μόνο την τελευταία διετία, όπως ήταν ο αρχικός σχεδιασμός, αλλά από το 2020, σχεδόν δηλαδή από την έναρξη της θητείας της απερχόμενης δημοτικής αρχής Μυλωνά. Ο έλεγχος θα γίνει μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου του 2023 ώστε να υπάρχει πλήρης εικόνα, αναμένεται δε να ολοκληρωθεί το επόμενο χρονικό διάστημα ώστε να ξεκαθαρίσει το ακριβές ύψος των οφειλών.
Ορισμένοι λένε ότι ίσως ξεπερνά και τα 8.5 εκατομμύρια € που έχει αναφέρει και η νέα δημοτική αρχή, με βάση τα πρώτα στοιχεία που έχει παραλάβει, χωρίς όμως τίποτα να είναι σίγουρο.
Ο οργανισμός της ΔΕΥΑΔ δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια και, ανεξάρτητα από την οφειλή που θα προκύψει επίσημα, προσπαθεί με συντονισμένες κινήσεις να σταματήσει η οικονομική «αιμορραγία» και να μπουν χρήματα στα ταμεία του δήμου.
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΔ Γιώργος Παναγιωτόπουλο δήλωσε στην «Πελοπόννησο»: «Είμαστε εν αναμονή του έλεγχου, που γίνεται από ορκωτούς λογιστές σχετικά με το έλλειμμα χρημάτων που υπάρχει στη ΔΕΥΑΔ και μόλις ολοκληρωθεί θα ενημερώσουμε και τους δημότες. Από εκεί και πέρα, έχουμε αναλάβει δράση και η πρώτη κίνηση που κάναμε για να έρθουν χρήματα στο ταμείο είναι ότι μπορούν οι δημότες να εξοφλήσουν την οφειλή τους σε 60 άτοκες δόσεις. Είναι αναγκαίο να ανταποκριθούν οι δημότες ώστε να έρθουν χρήματα γιατί και η ΔΕΥΑΔ έχει έξοδα. Ενδεικτικά θα πω ότι αυτές τις μέρες είμαστε σε διαδικασία αλλαγής μηχανημάτων σε τέσσερις γεωτρήσεις που ήταν σάπιες και παρουσίαζαν προβλήματα. Μιλάμε για τις περιοχές σε Ζησιμαίικα, Φώσταινα, Αρλα και Απιδεώνα που είχαν ζητήματα, όμως σύντομα θα αποκατασταθούν ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, όπου η ζήτηση αυξάνεται».
Πρόθεση του οργανισμού είναι να σταματήσει η διαδικασία και η αύξηση του ελλείμματος, με στόχο να νοικοκυρευτεί η ΔΕΥΑΔ και να μπορέσει να ασχοληθεί με θέματα όπως διακοπές νερού που ειδικά το καλοκαίρι εμφανίζονται σε πολλά χωριά της Δυτικής Αχαΐας.
Ο δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Γρηγόρης Αλεξόπουλος, όπως και στην περίπτωση του εμβληματικού κτιρίου «Μελίνα Μερκούρη» που κινδύνευε να χαθεί λόγω οφειλών και βρήκε φόρμουλα, έτσι και στην περίπτωση της ΔΕΥΑΔ είναι αποφασισμένος να μείνει «ζωντανός» προς όφελος της τοπικής κοινωνίας.
Διαβάστε επίσης:
Πόρτο Ράφτη: Η στιγμή του τροχαίου που σκοτώθηκε ο 27χρονος Νίκος- Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ
Αχαΐα: Πέτυχαν σε διαγωνισμό του ΑΣΕΠ, αλλά δεν διορίστηκαν: «Μας εμποδίζουν να ζήσουμε»
Ενδοοικογενειακή βία: Οκτώ συλλήψεις σ’ ένα 24ωρο σε Αχαΐα και Ηλεία
Υπουργείο Ανάπτυξης: Πρόστιμα 790.000 ευρώ για τα κόκκινα δάνεια
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News